TOK FJERDEPLASSEN: Norges Sverre Lunde Pedersen (AP Photo/Peter Dejong)
TOK FJERDEPLASSEN: Norges Sverre Lunde Pedersen (AP Photo/Peter Dejong)

Pedersen på fjerde i VM

Sverre Lunde Pedersen ble best av de norske på fjerdeplass i allround-VM på skøyter søndag. Nederlandske Koen Verweij gikk til topps.

Verweij vant ingen av distansene, men var beste allrounder. Landsmannen Jan Blokhuijsen tok sølvet, mens bronsen gikk til russeren Denis Juskov.

I samløp med Blokhuijsen på avslutningsdistansen var Verweij dyktig sliten, men på stive bein gikk han inn til tredjeplassen og holdt avstanden til Blokhuijsen, som vant med 13.13,93.

Sverre Lunde Pedersen ble nummer fem på den avsluttende 10.000-meteren med 13.30,10.

Håvard Bøkko har ikke vært i samme i form og fikk det derfor tøft med å forsvare fjorårets bronse.

Spesielt etter en svak 1500 meter hvor han tapte mye til Juskov, som gikk i par med Bøkko og noterte 1.46,12, mot nordmannens 1.48,01.

De to gikk også i par på den avsluttende 10.000-meteren, og det ble tidlig klart at Bøkko heller ikke her hadde dagen, og russeren knuste ham med 13.17,84 mot 13.40,88. Pedersen i et tidligere par hadde derimot gjort jobben sin, og han passerte Bøkko i sammendraget.

Hallingen måtte også se belgieren Bart Swings foran seg etter at fire distanser var unnagjort, slik at han havnet på sjetteplassen til slutt.

Fredrik van der Horst ble nummer 16 totalt, men fikk ikke gå den avsluttende 10.000-meteren.

(©NTB)