– En supersesong for Stoke!

Stoke ga et brutalt svar etter at Benteke ga hjemmelaget ledelsen. Nå har de etter alle solemerket sikret Premier League-plassen.

Det ble sagt før kampen at vinneren av Aston Villa - Stoke ville være sikret plassen i Premier League.

Vinneren ble Stoke, som nå har ni poeng og syv lag mellom seg selv om den siste sikre plassen. 

– Dette er en supersesong for Stoke. De har ikke helt klart å løsrive seg fra bunnstriden, men i dag gjorde de det. De gjorde det også på en stilfull og bra måte, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt.

Peter Crouch og Peter Odemwingie hadde begge en strålende kamp, og var to brede smil etter 4-1-seieren.

– Nå er jeg veldig, veldig fornøyd. Etter starten på kampen kunne vi kollapset, men i stedet reiste vi oss og vant på en overbevisende måte, sa Crouch etter kampslutt.

– Prestasjonene våre var fantastiske. Måten forsvaret vårt håndterte Benteke var meget imponerende, mente Odemwingie. 

Benteke dunket inn 1-0

Som Peter Crouch var inne på, kunne kampen imidlertid gått på en helt annen måte for Stoke.

Aston Villa har vist god hjemmeform i det siste, og det tok ikke lang tid før trenden fortsatte.

Mange mener at Fabian Delph har vært Aston Villas beste spiller denne sesongen, og midtbanespilleren viste seg frem etter fire minutter.

Delph kom til innlegg og la ballen ut til Christian Benteke. Villas belgiske spiss hamret ballen opp i nettaket og sendte hjemmelaget i føringen.

Stoke kjempet seg tilbake

Aston Villa ga fra seg initiativet etter den sterke åpningen, og etter hvert kom Stoke stadig høyere i banen.

Etter 21 minutter stusset Peter Crouch gjennom til Peter Odemwingie, som pirket ballen mellom beina på Villa-keeper Guzan.

Snaue fem minutter senere var Stoke frempå igjen. 

Venstreback Pieters kom ned til dødlinjen og slo ut til Peter Crouch. Stokes lange spiss satte bredsiden til, og plutselig var kampen snudd for Stoke.

Villa-manager Lambert måtte håndtere to skader etter en drøy halvtime da Marc Albrighton og Yacouba Sylla kom innpå for skadede Andreas Weimann og Karim El Ahmadi. 

Bakers elendige omgang

Byttene hjalp ikke stort. 

Aston Villas forsvar var fortsatt hullete, og like før pause utnyttet N'Zonzi en sløv klarering fra Baker til å sette 3-1 bak Guzan. 

– Baker er ikke i nærheten av å vinne den duellen med Crouch på 1-1. På 2-1-målet venter han av en eller annen grunn at innlegget kommer på innsiden, og mister markeringen. Baker er faktisk involvert i alle tre målene, sa Petter Myhre da Bakers merkelige klareringsforsøk på 3-1 ble vist i pausen. 

– Jeg var sikker på at de skulle score flere mål da de tok ledelsen. Så ble det bråstopp, og all ære til Stoke for det.

Villa kom aldri tilbake

Kampens første målscorer ble rasende da han ikke fikk straffe i åpningsminuttene av andre omgang. Reprisen viste at Benteke falt lett, og at Clattenburg trolig gjorde det riktige.

Det gjorde han sannsynligvis også da han ga Benteke det gule kortet.

Belgieren raste mot Clattenburg og fikk et fortjent gult kort for protestene.

Mens førsteomgangen var målrik og kaotisk, ble andreomgangen en sjansefattig affære. 

Aston Villa klarte aldri å etablere press mot gjestenes mål, og slet med å kontrollere Peter Crouchs fysiske tilstedeværelse.

I stedet for redusering og ny spenning, skulle Stoke sette inn 4-1 like før full tid.

Marko Arnautovic, som også hadde et strålende forarbeid forut for 2-1, dro seg ned langs venstrekanten.

Teknikeren driblet bort Bacuna, og la ut til høyreback Cameron, som enkelt satte inn 4-1 og dermed sikret seieren for Stoke.

– Stoke fortjente seieren

Aston Villa-manager Paul Lambert var ikke nevneverdig fornøyd med hvordan kampen hadde gått.

– Vi var nest best i denne kampen. Vi fikk en god start, og da så det bra ut. Jeg vet ikke hvorfor vi mistet grepet på denne kampen. Målene vi slapp inn var veldig svake fra vår side, men jeg vil ikke frata Stoke noe ære. De gjorde en god kamp, sa Lambert etter kampen.

Aston Villa klarte ikke å skape noe etter Stokes snuoperasjon i første omgang. Paul Lambert kunne ikke gi noen svar på hvorfor andreomgangen ble så sjansefattig.

– Vi prøvde å få til et høyere press, uten at det ga Stoke så mye problemer. Vi kan ikke spille som dette og forvente å vinne.

Stoke-manager Mark Hughes var langt mer fornøyd med dagen.

– Vi har ventet lenge på en ny borteseier. Det var verdt å vente på det og vi gjorde en bra kamp i dag. Vi spilte med stor personlighet og jobbet hardt for å vinne ballen, sa han etter kampen.

– Jeg er veldig tilfreds nå. Vi kan begynne å se oppover i stedet for nedover. Vi har lyst til å se tilbake på denne sesongen med stolthet.