Tabbedommeren ber om unnskyldning

Andre Marriner beklager at han viste ut feil mann.

Det var i gigantoppgjøret mellom Chelsea og Arsenal at Alex Oxlade-Chamberlain slengte seg som en keeper og reddet ballen med hånden. 

Forsøket fra Eden Hazard i det 15. minuttet ville gått utenfor, men Marriner hadde likevel ikke noe annet valg enn å gi rødt kort og straffe til Chelsea.

Problemet var at dommeren viste ut Kieran Gibbs til tross for at Oxlade-Chamberlain gikk bort og sa hva han hadde gjort. Etter kampen beklaget han.

Se hva TV 2s fotballeksperter sa om hendelsen i videovinduet over.

– Andre er en erfaren dommer og er selvsagt skuffet over at han tok feil av spillerne, skrev Professional Game Match Officials Limited i en pressemelding etter kampen.

– Dette skjer veldig sjeldent, og er ofte et resultat av flere tekniske faktorer. Selv om dette var en vanskelig avgjørelse, er Andre skuffet over at han ikke tok riktig spiller.

– Han uttrykte denne skuffelsen overfor Arsenal da han ble gjort klar over hva som hadde skjedd.

Kan anke avgjørelsen

Chelsea ledet kampen 2-0 da Gibbs ble utvist, og Hazard satte straffesparket The Blues ble tildelt i en kamp som til slutt endte med 6-0-seier i det som var Arsene Wengers 1000. kamp som Arsenal-manager.

I november skjedde det en tilsvarende hendelse i engelsk fotball da Preston fikk feil mann utvist i en League 1-kamp mot Port Vale. I ettertid ble avgjørelsen gjort om slik at han som egentlig skulle hatt det røde kortet måtte sone tre kamper.

Burde skjønt det

Gibbs ble altså sendt i garderoben til tross for at Oxlade-Chamberlain prøvde å fortelle dommeren at det var han som handset. 

Se Oxlade-Chamberlain innrømme handsen i videovinduet under.

– Da må jo dommeren skjønne at han er i ferd med å gjøre en feil. Dette kommer til å forfølge dommeren lenge. Dette er slikt det blir en legendarisk greie ut av, sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt om tabben.