– Må jo skjønne at han har gjort en stor feil

Andre Marriner får refs av TV 2s fotballeksperter etter at han viste ut feil mann.

Det var i det 15. minuttet at Alex Oxlade-Chamberlain kastet deg som en keeper etter skuddet til Eden Hazard.

Forsøket var på vei utenfor, men ballen traff såvidt hånden til Arsenal-spilleren. Dermed var ingen tvil om at det skulle blåses straffe.

Det gjorde dommer Andre Marriner, men i stedet for å vise ut Oxlade-Chamberlain, sendte han Kieran Gibbs i garderoben til en tidlig dusj. Chelsea ledet 2-0 da.

– Det er Chamberlain som handser, men Gibbs som blir utvist. Dommerduoen, hoveddommer og assistentdommer, bommer på hvem som skal ut, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre om hendelsen.

– Dommeren har vel en viss kommunikasjon her med assistentdommeren på siden, og får jo klar beskjed om at «jeg har ikke gjort noenting som helst» av Gibbs. Det er jo greit nok, for folk prøver jo å snakke seg unna ting, men det er jo først når Oxlade-Chamberlain melder seg på at det sannsynligvis går opp for dommeren at han har gjort en gigantisk feil, legger Erik Thorstvedt til.

TV-bildene viser tydelig at Oxlade-Chamberlain går bort til dommeren og innrømmer at det var han som var synderen.

– Ref, ref, it was me, kunne man lese på 20-åringens lepper. 

– Da må jo dommeren skjønne at han er i ferd med å gjøre en feil. Dette kommer til å forfølge dommeren lenge. Dette er slikt det blir en legendarisk greie ut av, sier Thorstvedt, som legger til at han syntes det var dumt av Arsenal-unggutten å gjøre dette på stillingen 2-0 til Chelsea.

José Mourinho påpeker at selv om det var synd at Marriner viste ut feil mann, var straffen og det røde kortet korrekt.

– Det var mange spillere i boksen. Jeg tror det var Hazard som skjøt, og fra benken ser vi tydelig en spiller slenge seg bak keeperen og berøre ballen med hånden, men fra benken så vi ikke hvem det var. Assistenten min sa Mikel Arteta, mens den andre sa Chamberlain, og dommeren sa Gibbs.

– Det er en slik situasjon der fjerdedommeren kunne brukt TV-bilder og sagt at det var Gibbs. Men det var straffe, og det var rødt kort, det er bare synd de viste ut feil spiller, sier Mourinho etter kampen.

Arsenal-manager, Arsene Wenger, hevder dommeren ikke så at det var hands.

– Det var hands, men dommeren så det ikke. Ballen gikk ut, og det var Chamberlain som var borti ballen. Jeg vet ikke hvem som sa til dommeren at det var hands, men han så det helt klart ikke, sier han.