– Det er slik en sluttspill-semifinale skal være

Vålerenga overbeviste stort i den første semfinalekampen mot Storhamar.

Jordal/Bergen (TV 2 Sporten): Vålerenga har de siste ukene havnet i fokus for manglende arbeidstillatelse på sentrale spillere, men fredag viste Oslo-klubben at det utenomsportslige rotet ikke har påvirket innsatsen på isen.

Vålerenga vant den første sluttspillfinalen mot Storhamar overbevisende 4-0 – etter scoringer av Mathias Trygg i første periode, poengkongen Tobias Linstrøm i andre og Sondre Olsen og Anders Hilt Jørgensen i tredje periode.

Oslo  20140304. 
Målscorer Mathias Trygg smileretter seieren over Storhamar i sluttspillsemifinalen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Oslo 20140304. Målscorer Mathias Trygg smileretter seieren over Storhamar i sluttspillsemifinalen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Store sjanser
Gjennom hele kampen skapte begge lag store sjanser, og Vålerengas første målscorer Mathias Trygg misbrukte blant annet et straffeslag.

– Det var en tett kamp med mange sjanser, og akkurat slik en sluttspillsemifinale skal være. Det var sikkert moro for publikum og det var en kjekk kamp å spille, sa Trygg til TV 2 Sporten.

Han mener Vålerengas seier kanskje burde vært større.

– Vi skapte flere store sjanser og kunne nok punktert kampen tidligere. Men sånn er det i ishockey, mente han.

Det er Vålerengas hovedtrener Espen Shampo Knutsen enig i.

– Vi  styrer kampen i 50 minutter og burde nok ha scoret mer. Vi burde nok ha fått noen flere tidlige mål. Vi hadde ganske så mange store sjanser og burde ledet med mer enn 1-0 etter første periode, sa han.

Storhamars Lars Løkken Østli er skuffet over resultatet.

– Vi sliter med å score og er rett og slett for dårlige foran mål. Jeg føler kampen er ganske jevn, men Vålerenga setter pucken i mål. Totalt sett spiller vi en god kamp, men i den neste kampen må vi klare å score på sjansene, konkluderte han.

– En klar favorittseier
TV 2 Sportens ishockeyekspert Bjørn Kr. Erevik mener Vålerenga vant fullt fortjent.

–  Dette ble en komfortabel 4-0-seier til årets seriemester. Publikum var storfornøyd, og det har de god grunn til. Dette ble en klar favorittseier til Vålerenga, konstaterte han.

I den andre semifinalen fredag kveld banket Oilers Lillehammer 6-2. 

Sluttspillsemifinalene spilles best av sju.