Nekter å utrope seg selv til favoritt

Peter Sagan er den store favoritten før Milano-Sanremo, men slovaken tør ikke si det selv.

Milano (TV 2): I dagene før sesongens første klassiker har flere av de store favorittene gått i skjul for pressen. Fabian Cancellara er blant de som har tatt fullstendig fri fra media. Peter Sagan, derimot, tar ting helt med ro. På fredagens pressekonferanse i Varese utenfor Milano, håndhilste superstjernen på hver enkelt av de fremmøtte. Både journalister, fotografer og hotellpersonale ble møtt med et håndtrykk og et høflig «bongiorno».

– Det er nå sesongen starter, sier Sagan. 

– Alt fram til nå har vært oppladning til Sanremo og de kommende ukene i Belgia. 

Milano-Sanremo er kjent som «spurternes klassiker». Søndagens utgave er hele 294 km lang, med et par stigninger helt på slutten. Sagan viste storform i Tirreno-Adriatico, og mange spår at hans første klassikertriumf kommer på søndag. 

24-åringen nekter å utrope seg selv til favoritt, men ikke fordi han ikke tror på seg selv.

– Hvert år utropes noen til favoritter, men det er alltid noen andre som vinner. Derfor sier jeg ingen nå. Sier jeg meg selv, blir det noen andre. Det vil jeg ikke, jeg sykler alltid for å vinne.

Årets utgave av Milano-Sanremo skulle egentlig hatt en knallhard stigning opp Pompeiana helt mot slutten av rittet, og mange sprintere gned seg i hendene da det ble fjernet fra løypa pga. dårlige veiforhold. Men ikke Sagan.

– Jeg sa det allerede før jeg visste at Pompeiana var fjernet, at jeg forventer å kjempe om seieren, sier Sagan og ser nesten litt fornærmet på oss fordi vi antyder at det ville blitt for tøft for ham.

Om det blir noen nye sprell dersom han vinner vil showmannen ikke si noe om.

– Jeg planlegger aldri hva jeg skal gjøre, det bare skjer automatisk, smiler søndagens store favoritt lurt før han sier «ciao» og forlater pressen like høflig og veloppdragen som da han kom.