Vidar Edell, leder i Tottenhams norske supporterklubb, gir styreformann Daniel Levy får mye av skylden for klubbens svake sesong. Foto: Scanpix
Vidar Edell, leder i Tottenhams norske supporterklubb, gir styreformann Daniel Levy får mye av skylden for klubbens svake sesong. Foto: Scanpix

– Levys lederstil er ødeleggende og kostbar

Lederen av Tottenhams norske supporterklubb klandrer Daniel Levy for klubbens situasjon.

Tottenham ble hyllet som overgangsvinnere før sesongen. Siden den gang har nysigneringer floppet og André Villas-Boas blitt sparket.

Erstatteren Tim Sherwood ble ansatt rundt juletider, men det har ikke hjulpet nevneverdig i kampen om topp fire og den viktige Champions League-plassen.

Da kommer også det sedvanlige fokuset på nytt managerbytte.

Vil Tim Sherwood bli sittende til neste sesong?

– Ødeleggende og kostbart

Vidar Edell, leder i Tottenhams venner, mener dette fokuset blir feil, og at man mye heller bør evaluere ledelsen.

Edell mener også at stemningen rundt klubben er i endring, og at flere og flere nå betrakter Daniel Levy som et problem.

– Jeg likte André Villas-Boas, og syntes det var tragisk at han måtte gå. Avskjedigelsen har åpnet for en mer dyptgripende diskusjon om hva som egentlig foregår i klubben. Mens det tidligere nesten har blitt sett på som underholdning å spekulere i hvem den neste skal bli, har veldig mange nå gitt uttrykk for noe helt annet, nemlig å rette fokuset mot styret, sier Edell.

– Levys handlemønster, ved at han først ansetter noen, for så å sparke dem når han innser at det ikke var riktig mann denne gangen heller, har av noen få blitt betraktet som handlekraft. Jeg er totalt uenig. Det er tvert i mot meget ødeleggende og kostbart.

Uklare ansettelseskriterier

Et spørsmål mange har stilt seg, er hvordan man kan gå fra André Villas-Boas til Tim Sherwood i løpet av en sesong. Spesielt ettersom Villas-Boas og Franco Baldini, portugiserens utvalgte sportssjef, bygget laget for en helt annen spillestil.

Edell mener ansettelseskriteriene i klubben i beste fall er uklare, og mener problemet ikke bare gjelder manageransettelser.

– I dette årtusenet har Tottenham sparket syv managere. Med tanke på at Redknapp var der i fire år, blir snitt-levetiden for de andre patetisk lav. I tillegg har en rekke sentrale aktører i klubben bare vært innom en kort tid, for så å sendes på dør. Fellesnevneren, og den som er ansvarlig for dette, er styreformann Daniel Levy. Spørsmålet blir da hvorfor man hele tiden ansettef feil og kortsiktig. Hvilke kriterier legger han til grunn i ansettelsen av nøkkelpersoner?, spør Edell.

Foruten dårlig beslutningsevne, frykter supporterlederen også at klubbens behandling av managerne er i ferd med å jage bort alle aktuelle toppkandidater.

– Hvem ønsker å jobbe et sted hvor oppsigelser snarere enn langsiktighet virker som modus operandi? Ihvertfall ikke de på øverste hylle!

– Sherwood bør sitte ut sesongen

Edell legger ikke skjul på at fremtiden til favorittklubben er vanskelig å spå.

Han mener uansett at Sherwood bør få fred i sesongavslutningen.

– Sherwood må sitte ut sesongen. Dersom dagens kriterier skal få fortsette, er det likegyldig hvem som eventuelt erstatter ham. 

Edell håper fremfor alt at Daniel Levy benytter sommeren til å lære av egne feil.

– Jeg sier som Albert Einstein: galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat.