HENRYKT: Arjen Robben er strålende fornøyd med at Bayern München trakk Manchester United i kvartfinalen i Mesterligaen. (AP Photo/Matthias Schrader)
HENRYKT: Arjen Robben er strålende fornøyd med at Bayern München trakk Manchester United i kvartfinalen i Mesterligaen. (AP Photo/Matthias Schrader)

Robben henrykt over Mesterliga-trekningen

Og David Moyes utpeker Bayern München som storfavoritt til å vinne Mesterligaen.

Manchester United har slitt stort i Premier League og slet seg videre til kvartfinalen i Mesterligaen med 3-2-seier sammenlagt. 

Motstander i kvartfinalen blir det tyske storlaget Bayern München. Regjerende Mesterliga-vinner Bayern München regnes som storfavoritt foran de to kvartfinaleoppgjørene i Europas gjeveste klubbturnering.

HENRYKT: Arjen Robben er godt fornøyd med Mesterliga-trekningen. Her kysser han troféet etter triumfen i finalen i fjor.
HENRYKT: Arjen Robben er godt fornøyd med Mesterliga-trekningen. Her kysser han troféet etter triumfen i finalen i fjor.

Fornøyd Robben
Bayern München-stjerne Arjen Robben er henrykt over trekningen.

– Det er en veldig god trekning for oss, ikke minst fordi vi spiller på bortebane først. Manchester United er ikke i sin beste form for tiden, men de har likevel et godt lag. Vi forventer at det blir to strålende kamper, sier Robben til Uefa.com.

Nederlenderen er kanskje fullstendig klar over at høytflygende Bayern München har statistikken på sin side i tidligere kamper mot rødtrøyene fra Old Trafford.

Manchester United har møtt FC Bayern München ni ganger totalt i Mesterligaen. De regjerende engelske Premier League-mesterne har kun vunnet én av sin fire hjemmekamper mot tyskerne. Men selv da Manchester United vant  sin eneste hjemmekamp mot Bayern München 3-2 i sesongen 2009/2010, røk den engelske klubben ut på bortemålsregelen i kvartfinalen.

Bayern Münchens kaptein Philipp Lahm advarer imidlertid mot å undervurdere Manchester United.

– Vi kan ikke tillate oss å la oss påvirke av Manchester Uniteds svake ligaplassering i Premier League. Vi reiser til Manchester for å spille angrepsfotball og score flest mulig mål, konstaterer Lahm.

Moyes svarte kritikerne
Manchester Uniteds manager David Moyes utpeker Bayern München som favoritter til å vinne årets Mesterliga.

– Jeg må si at vi trakk favorittene til å vinne denne turneringen, og de er regjerende mestre. Dette er en tøff trekning for oss, men jeg ser virkelig frem til den utfordringen som venter, sier Moyes til manutd.com.

Moyes ga samtidig et svar til kritikerne som mener manageren mangler erfaring i Europas gjeveste klubbturnering.

– Helt siden starten av sesongen har journalister spurt meg om min manglende erfaring i Mesterligaen. Som jeg har sagt tidligere så har jeg sett nok Mesterliga-kamper til at jeg vet hva som venter oss. Jeg får dessuten hjelp av teamet rundt meg. Vi har tatt oss videre til kvartfinalen, men nå er målet helt klart å komme oss til semifinalen, slår Moyes fast på klubbens hjemmeside.

– En umulig oppgave for United
Den anerkjent Manchester United-reporteren Simon Hart, som har fulgt klubben i en årrekke,  tror imidlertid rødtrøyene fra Old Trafford ryker hodestups ut etter to kamper mot Bayern München.

– Manchester United fikk en relativt lett trekning forrige gang mot Olympiakos. Nå fikk de det stikk motsatte: Det kunne knapt nok blitt en tøffere trekning for David Moyes’ mannskap. Ja, Bayern München vekker fremdeles gode minner etter Mesterliga-finalen i Barcelona i 1999. Men etter at Manchester United tapte mot Bayern München på bortemålsregelen i kvartfinalene i 2010, har United blitt mye svakere. Bayern München på sin side har bare blitt sterkere og sterkere. For meg blir dette nesten en umulig oppgave for Moyes og hans Manchester United, konkluderer Hart.

Engelske aviser beskriver forøvrig trekningen til Manchester United som «et fullstendig mareritt», og The Daily Mail mener oppgjøret mellom Bayern München og Manchester United blir «David mot Goliat».

DEBATT:
Er Manchester United sjanseløse mot Bayern München? Ta debatten i kommentarfeltet under!