ÅRETS MÅLSNIKER? Mange tipper Molde-signering Björn Bergmann Sigurdarson og Aalesund-spissen Leke James som årets toppscorere.
ÅRETS MÅLSNIKER? Mange tipper Molde-signering Björn Bergmann Sigurdarson og Aalesund-spissen Leke James som årets toppscorere.

Blir Sigurdarson eller James årets toppscorer?

De to er i hvert fall de heteste navnene i TV 2s undersøkelse blant kapteiner og trenere i Tippeligaen. 

Tippeligaens trenere, kapteiner og eksperter er overhodet ikke samstemte om hvem de tror blir årets toppscorer i den øverste divisjonen i norsk fotball.

De to spillerne som får flest stemmer av resten av sine fotballkollegaer og trenere, er Moldes nysignering Björn Bergmann Sigurdarson (23) og Aalesund-spissen Leke James (21).

Til tross for at  Sigurdarson kun scoret 17 mål på 70 seriekamper da han var i Lillestrøm, er det altså nå mange som mener han er den heteste kandidaten for prisen. 

– Han har vist goalgetteregenskaper tidligere. Nå har han mye å bevise. Det er en farlig kombinasjon, tror Stabæks nye trener, Bob Bradley. 

Leke James’ lagkamerat og kaptein Jonatan Tollås Nation har stor tro på at James kan ta over arven som toppscorer hos sunnmøringene, etter at Hamed-Allah forlot dem tidligere i vinter.

–Det blir ikke Frode Johnsen i år igjen. Og når Hamed-Allah er vekk, tror jeg det er duket for Leke. Jeg vil egentlig ikke legge det presset på ham, men jeg ser ingen andre klare toppscorerkandidater i Tippeligaen. Leke er en fantastisk god spiller. Kombinasjonen Leke og Barrantes kan bli fruktbar i år.

James scoret ti mål i 2013-sesongen.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabellen | Terminliste | Statistikk

Fortsatt tro på Johnsen

13 år etter at han ble toppscorer for første gang i norsk fotball, og nå i en alder av 40 år, kan Johnsen følge opp Ole Einar Bjørndalen og skrive seg inn i historien som en av Norges vakreste 40-årskriser.

Kan Frode Johnes gjenta suksessen fra i fjor og nok en gang krone seg som årets toppscorer i en alder av 40 år? Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kan Frode Johnes gjenta suksessen fra i fjor og nok en gang krone seg som årets toppscorer i en alder av 40 år? Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tror 40-åringen gjentar suksessen fra i fjor. Også Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen og TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen har tro på ringreven.

– Jeg sliter med å finne en typisk notorisk målscorer som har vist at han kan prestere over en lengre periode. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror Frode Johnsen klarer det igjen. Jeg må jo ha troen på de gamle, sier Gulbrandsen.

Ekspertenes spådom

TV 2-duoen Ole Martin Årst og Mini Jacobsen har begge tro på Rosenborgs ukonvensjonelle danske spiss, Nicki Bille Nielsen.

– Jeg tar en sjanse på Nicki i år. Jeg har en følelse av at det kommer til å løsne målmessig for han, sier Årst.

Han får støtte av Mini.

– Jeg trodde aldri jeg skulle si det, men jeg tror Nicki blir toppscorer. Han har scoret jevnt og trutt i treningskampene, og jeg tror det blir litt ketchup-effekten på han, spår TV 2-eksperten.

KETCHUP-EFFEKT: Mini Jacobsen tror det vil løsne skikkelig for Nicki Bille Nilsen denne sesongen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KETCHUP-EFFEKT: Mini Jacobsen tror det vil løsne skikkelig for Nicki Bille Nilsen denne sesongen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Freddy dos Santos har på sin side tro på en annen Rosenborg-spiss.

– Jeg tror Alexander Søderlund blir årets toppscorer, sier han.

Se resten av listen over hvem de forskjellige trenerne og kapteinene tror blir årets toppscorer under. 

BODØ GLIMT

Jan Halvor Halvorsen, trener:

– Vanskelig å si, men hvis må jeg tippe, blir det Frode Johnsen. 

Ruben Imingen, kaptein:

– Björn Bergmann Sigurdarson er en het kandidat. Men tror også Leke James vil gjøre det bra, han er en god spiller.

BRANN

Rikard Norling, trener:

– Erik Huseklepp

Erlend Hanstveit, kaptein:

– Jeg har også tro på Erik Huseklepp.

HAUGESUND

Jostein Grindhaug, trener:

– Leke James. 

Per Morten Kristiansen, kaptein:

– Leke James. 

 

LILLESTRØM

Magnus Haglund, trener:

– En av Rosenborg-spillerne. Alexander Søderlund, Nicki Bille Nielsen eller Riku Riski. Jeg tror på Søderlund.

Frode Kippe, kaptein:

– Sigurdarson i Molde. Han har potensial til å bli toppscorer i hvert fall, uten tvil.

 

MOLDE

Tor Ole Skullerud, trener:

– Jeg håper at vi får en spiss hos oss som kommer til å score jevnt med mål. Det er vel det jeg er opptatt av. Jeg håper det blir en av våre.

Ørjan Nyland, Molde-profil:

– Vår egen Björn Bergmann Sigurdarson tror jeg kan overraske. Det er en spiller med målteft, og jeg tror han kan gjøre det veldig bra.

 

ODD

Dag-Eilev Fagermo, trener:

– Frode Johnsen. Han gjentar suksessen fra i fjor. 

Steffen Hagen, kaptein:

– Björn Bergmann Sigurdarson. Jeg håper at Frode Johnsen kan klare det, men tror det blir vanskelig. Lagene over på tabellen vil ha spisser som kommer til flere sjanser enn han. 

 

ROSENBORG

Per Joar Hansen, trener:

– Alexander Søderlund

Alexander Søderlund, RBK-profil:

– Jeg håper jo at jeg selv skal være oppi der, så jeg får vel være såpass offensiv at jeg får si meg selv. Jeg er vel den eneste som tør å si det, så vi får se.

 

SANDNES ULF

Asle Andersen, trener:

– Christian Gytkjær blir årets toppscorer. 

Aksel Berget Skjølsvik, kaptein:

–  Christian Gytkjær blir toppscorer.

 

SARPSBORG 08

Brian Deane, trener:

–  Riku Riski. Jeg liker han og tror han kan bli farlig denne sesongen.

Ola Heieren Hansen, kaptein:

– Frode Johnsen.

 

SOGNDAL

Johan Olsson, trener:

– Daniel Chima Chukwu.

Rune Bolseth, kaptein:

– Björn Bergmann Sigurdarson. Jeg tror han blir en storsignering for Molde. Han var en klassespiller i Lillestrøm og vil komme til flere sjanser i Molde. Jeg tror på mange mål fra han.

 

STABÆK

Bob Bradley, trener:

– Björn Bergmann Sigurdarson. Han har vist goalgetteregenskaper tidligere. Nå har han mye å bevise. Det er en farlig kombinasjon.

Jon Inge Høiland, veteran:

– Alexander Søderlund.

 

START

Mons Ivar Mjelde, trener:

– Matthias Vilhjalmsson.

Håkon Opdal, kaptein:

– Matthias Vilhjalmsson.

 

STRØMSGODSET

Ronny Deila, trener:

– Det er et godt spørsmål. Leke James tror jeg nok kommer til å være der oppe.

Adam Larsen Kwarasay, kaptein:

– Hvem ble toppscorer i fjor? Fy faen, stemmer det, Frode Johnsen. Det skjer ikke igjen. Han har jo blitt et år eldre. Jeg tror ikke han blir toppscorer igjen, men man vet jo aldri. Det er vanskelig å tippe. Vi har mistet våre mestscorende spillere. Hamed-Allah har forsvunnet. Hva med Fredrik Gulbrandsen? Kanskje det løsner for han?  Jeg tror toppscoreren blir å finne på et av topp 5-lagene i hvert fall.

 

VIKING

Kjell Jonevret, trener:

– Jakob Orlov.

Indridi Sigurdsson, kaptein:

– Björn Bergmann Sigurdarson. 

 

VÅLERENGA

Kjetil Rekdal, trener:

– Björn Bergmann Sigurdarson.

Christian Grindheim, kaptein:

– Björn Bergmann Sigurdarson.

 

AALESUND

Jan Jönsson, trener:

– Leke James. Med Hamed-Allah vekke blir det nok flere scoringer på Leke. Han scoret mye i fjor også, og i år tror jeg han tar nye steg. Han er omtrent på nivå med Hamed-Allah, som jeg tror hadde blitt toppscorer i Tippeligaen om han hadde spilt her denne sesongen.

Jonatan Tollås Nation, kaptein:

– Leke James. Det blir ikke Frode Johnsen i år igjen. Og når Hamed-Allah er vekk, tror jeg det er duket for Leke. Jeg vil egentlig ikke legge det presset på ham, men jeg ser ingen andre klare toppscorerkandidater i Tippeligaen. Leke er en fantastisk god spiller. Kombinasjonen Leke og Barrantes kan bli fruktbar i år.

Hvem tror du stikker av med toppscorertittelen i årets sesong? Ta diskusjonen i kommentarfeltet.