SCORET: Sevillas colombianske angriper Carlos Bacca scoret mot byrival Betis i Europaligaen.
SCORET: Sevillas colombianske angriper Carlos Bacca scoret mot byrival Betis i Europaligaen.

Sendte byrivalen ut på straffer

Sevilla er videre til kvartfinalen i Europaligaen på bekostning av Betis.

Betis vant den første åttedelsfinalen mot byrival 2-0, og det var ventet at hjemmelaget ville sikre avansementet enkelt i torsdagens hjemmekamp på Estadio Benito Villamarín.

Men gjestene ville det annerledes. Den tidligere Arsenal-spilleren José Reyes sendte Sevilla i ledelsen etter 20 minutter, og kvarteret før slutt satte Carlos Bacca inn 2-0-scoringen for gjestene.

Dermed var lagene like lang. Ingen av de to byrivalene maktet å avgjøre kampen til sin fordel i ekstraomgangene og kampen måtte avgjøres på straffespark.

Der dro Sevilla det lengste strået, etter å ha scoret på fire av fem fra 11-meteresmerket.

Etter fire straffeskudd var stillingen 3-3. Kaptein Ivan Rakitic scoret sikkert på Sevillas avgjørende straffespark, mens Betis’ Nono på klønete vis skjøt utenfor og ble hjemmelagets syndebukk.

Mens Betis er helt sist og sannsynligvis fortapt i spanske La Liga, er Sevilla på sjuendeplass med sjanse til å avansere.

Tidligere torsdag tok åttendeplasserte Valencia seg til kvartfinale og sørget for at Spania har fem kvartfinalister i de to Europacupturneringene. Real Madrid, Atlético Madrid og Barcelona, som kjemper om seriegullet, er med i fredagens kvartfinaletrekning i Mesterligaen.