Demidov: – Jeg har aldri vært så enig med en trener

Brann-nykomlingen Vadim Demidov har fått et helt spesielt forhold til Rikard Norling. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har spilt med Carlos Vela og Antoine Griezmann, og han har spilt mot Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. 

I kveld kan du se Demidov debutere for Brann i den TV 2-sendte kampen mot Sarpsborg 08 kl. 19.

I spansk fotball fikk Vadim Demidov (27) leve ut sin store proffdrøm.

Men etter en tung periode i Russland og et Anzji Makhatsjkala-lag i full oppløsning, har Demidov endelig funnet tilbake spillegleden igjen i Bergen.

En av de viktigste årsakene til det er treneren, pedagogen og mennesket Rikard Norling.

– Jeg gleder meg til hver trening med Rikard. Det er en stund siden jeg har gjort det, forteller Demidov.

– Rikard har sin egen stil. Han ligner ikke på noen andre. Han setter individet i fokus og ser 20 spillere som trenger sin personlige oppfølging. Det er ikke så ofte man ser det i en trener, skryter han videre.

BEDRE: Vadim Demidov er overbevist om at han har blitt en bedre fotballspillere av å spille mot Alexis Sanchez og co.  Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
BEDRE: Vadim Demidov er overbevist om at han har blitt en bedre fotballspillere av å spille mot Alexis Sanchez og co.  Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA

Det var symbiosen som oppstod mellom Norling og Demidov som medførte at Brann ble neste stoppested i sistnevntes innholdsrike karriere.

– Brann var mest ivrig etter å hente meg. De ville ha meg for en hver pris. Dessuten fikk jeg en veldig god kjemi med Rikard. Etter samtalen med han visste jeg at jeg ville velge Brann. Jeg hadde tilbud fra både klubber i Spania og Skandinavia, men til slutt ville jeg ikke høre på flere tilbud, sier 27-åringen.

Øverst i artikkelen kan du se Vadim Demidov snakke om sitt nye fotballiv

Tror på gull

Både på og utenfor banen snakker Demidov og Norling samme språk.

– Han skjønte fort hvilken type jeg var, og at han ville ha meg og ingen andre. Vi passer bare sammen. Jeg tror på hans visjoner. Og han tror på meg som spiller, forteller Demidov.

– Jeg har aldri vært så enig med en trener, som det jeg er med Rikard!

Duoen er blant annet enig i at Brann bør ha ambisjoner om gull allerede i inneværende sesong. For Demidov er ikke det et spørsmål engang.

– Hvis ikke gull er målet, skjønner jeg ikke hvorfor vi skal holde på med dette her. Å si at vi skal kjempe i toppen eller at vi skal være med der oppe, blir bare svada for meg. En toppklubb skal være med å kjempe om tittelen, tydeliggjør den tidligere Rosenborg-spilleren.

– Tror du Brann tar gull i år?

– Ja, det gjør jeg. Hvis spillerne tar til seg det Rikard vil, og tør å gjøre det, tror jeg virkelig at vi kan ta gullet. Vi må vinne om sesongen skal være en suksess, mener teknikeren.

– Skal selvfølgelig være med i en landslagstropp

I takt med mindre spilletid i utlandet mistet Demidov også plassen på landslaget. Selv om vestfoldingen ikke ønsker å snakke seg inn på landslaget, er han ikke i tvil om at Per Mathias Høgmo bør inkludere ham i kommende landslagstropper.

– Jeg har ikke tenkt på landslaget eller snakket med den nye landslagsledelsen. Jeg ønsker ikke å prøve å snakke meg inn. Det får være opp til dem, sier Demidov.

– Men det er klart at hvis jeg spiller opp mot mitt beste, skal jeg selvfølgelig være med i en landslagstropp, mener han.

Høgmos mer ballbesittende stil appellerer mer til Branns spillende midtstopper enn «Drillo-fotballen».

– Fotballen til Høgmo kan selvsagt passe meg bra. Men jeg vil først og fremst oppnå store ting med Brann. Hvis jeg gjør det, er jeg automatisk med på landslaget, konkluderer Demidov.

Demidov i aksjon i treningskamp mot Sandnes Ulf.
Demidov i aksjon i treningskamp mot Sandnes Ulf.

Sovjetisk regime

Den russiske storklubben Anzji gikk fra å ha enorme ambisjoner og spillere som Samuel Eto'o og Roberto Carlos i stallen, til å gå fullstendig i oppløsning i perioden Demidov var i klubben.

I Russland opplevde Demidov veldig mye rart. I beste sovjetisk ånd styrte Anzjis trener spillerne med jernhånd.

– Det var et kontrollert kaos. Treneren ville kontrollere oss veldig. Han kjørte på som han ville i beste sovjetisk stil, sier han.

Hør Vadim Demidov fortelle om tiden i Russland i videovinduet under.