THE ONLY WAY IS UP: David Moyes strekker armen i været etter å ha bevist overfor alle at han er en skikkelig vinner.       REUTERS/Phil Noble (BRITAIN  - Tags: SPORT SOCCER)
THE ONLY WAY IS UP: David Moyes strekker armen i været etter å ha bevist overfor alle at han er en skikkelig vinner. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)

Fotballryktene:
– Vinneren Moyes vil raide Everton igjen

Og Bayern München-stjerne vil gjerne til Premier League.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Onsdag kveld ble Manchester Uniteds sesong reddet. Nå er det bare å hente Champions League-trofeet for David Moyes. Akkurat som Mark Robins reddet Sir Alex Ferguson i 1990, så dukket Robin van Persie opp og ble Moyes redningsmann da han var en kamp fra å bli sparket. Nå er det bare å belage seg på i overkant av 20 nye år med Moyes i sjefsstolen på Old Trafford, mens van Persies karriere trolig kommer til å gå i bratt utforbakke, med en liten opptur i Rotherham på tampen.

Ettersom Manchester United nå helt sikkert vinner Champions League, så er Moyes begynt å se på hvordan han kan forsterke laget for å kunne forsvare tittelen de kommer til å vinne. Etter at Rafael viste tydelige Liverpool-sympatier i helgens kamp på Old Trafford, er høyreback blitt en prioritert posisjon. Og da vender selvsagt Moyes oppmerksomheten mot Everton igjen. Om han lovet spillerne sine at han skulle ta dem alle med til Manchester United er usikkert, men nå er det i hvert fall Seamus Coleman som skal være på vei til de røde djevlene. Ifølge Daily Mirror skal partene ha kommet langt i samtalene allerede. Tidligere har Leighton Baines og Ross Barkley vært så godt som klar for Manchester United, mens Marouane Fellaini allerede er på plass. Og så har man jo alltids Leon Osman også.

Når den midlertidige nedturen nå er snudd til en endeløs opptur, hvor the sky is the limit, så hadde en jo trodd at alt som kan krype og gå av fotballspillere vil til Manchester United. Men den gang ei. Ikke alle er overbevist om at seieren over Olympiakos er vendepunktet. Kilder «svært nær» Edinson Cavani sier til Daily Star at uruguayaneren lenge var fristet av en overgang til Manchester United, men at han ikke lenger tror klubben kan tilby ham spill på det nivået han fortjener. Moyes skal ha vært villig til å betale nærmere 800 millioner kroner for Paris Saint-Germain-spissen.

Mens Manchester United kan innkassere Champions League-tittelen, så er allerede planene for feiringen av ligagullet på gang i Liverpool. Også i Liverpool har man innsett at man må forsterke for å gjenta en suksess. Ifølge Metro skal Udinese-spissen Luis Muriel stå høyt på ønskelisten, og 22-åringen skal ha informert klubbledelsen på Stadio Friuli at han gjerne vil prøve seg i England. Og det er ikke bare de kommende ligamesterne fra Anfield som ønsker seg kolombianeren, også Chelsea og Manchester City kan tenke seg Muriel på topp når de starter jakten på titlene de ikke vinner denne sesongen.

Xherdan Shaqiri var det neste store i internasjonal fotball, men skader og lagkamerater med fotballevner litt over gjennomsnittet har gjort at det er blitt dårlig med spilletid i Bayern München denne sesongen. Nå velger hans mindre talentfulle bror Erdin å prate lillebrors sjanser for mer spilletid ned. I et intervju med den sveitsiske avisen Blick forteller han at Xherdan er klar for å prate med andre klubber, og navngir både Liverpool og Manchester United som klubber de gjerne hører fra.

En som lenge har vært koblet til Liverpool, er Lazios angriper Keita Balde Diao. 19-åringen, med både spansk og senegalesisk pass, har scoret fire mål i Serie A denne sesongen, og ifølge Daily Mirror er prislappen rundt 120 millioner kroner for den tidligere Barcelona-junioren. Diao ble kastet ut av La Masia-akademiet for mangel på disiplin etter at han la isbiter i sengen til en lagkamerats seng under en tur til Qatar. Så spørs det om Liverpool er i stand til å temme slike rebeller. Det blir tøft for Brendan Rodgers.

Mye tyder på at Bacary Sagna forsvinner fra Arsenal etter sesongen. Den franske veteranbacken er ikke fornøyd med godteposen Arsene Wenger tilbyr ham. Han vil ha det dobbelte i lønn og minst tre år på kontrakten, slik at han sikrer seg en lukrativ testimonialkamp. Talentspeiderne til The Gunners har lett overalt etter en spiller som kan gjøre savnet etter Sagna minst mulig. Og endelig kan det se ut til at de har funnet ham, skriver Daily Mirror. Toulouse-backen Serge Aurier er ikke bare en habil fotballspiller. Han har også en frisyre som ikke er langt unna den som har gjort Sagna verdenskjent.

Et annet alternativ for Arsenal er Borussia Dortmunds Lukasz Piszczek. Det vil bli en større overgang for fansen. Og vil bety at klubbshoppen på Emirates Stadium må bestille inn enda flere z'er til å trykke på draktene. Ifølge Daily Express skal Piszczek være førstevalget for Wenger.

Tottenham ble sett på som sommerens store vinner på overgangsmarkedet. Først og fremst fordi de hentet inn Franco Baldini som sportsdirektør. For italieneren hentet i tur og orden PaulinhoNacer ChadliEtienne CapoueRoberto SoldadoVlad ChirichesChristian Eriksen og Erik Lamela. For en drøy milliard hadde han kjøpt Spurs inn i gullstriden med sju spillere i verdensklasse. Nå spiller manager Tim Sherwood et høyt spill. Daily Telegraph skriver at Sherwood nå krever full kontroll over spillerkjøp dersom han skal fortsette i jobben. Et ambisiøst krav når du har en sportsdirektør på lønningslisten, som beviselig vet hvordan man kan lokke verdensklassespillere til White Hart Lane.

Med stallen full av spillere det bare må bli gull med, så er det kanskje ikke så rart at Tottenham nå tenker på neste generasjon. Daily Mirror skriver at klubben nå har kontaktet Porto for å fortelle at de har planer om å stikke av med 16-åringen Moreto Cassama, som Porto selv stjal fra Sporting Lisboa i fjor.

Ikke alle kan handle fra øverste hylle. Når nå Stoke-manager Mark Hughes planlegger neste ledd i planen om å gjøre Stoke til et fotballag, så har han sett seg ut Queens Park Rangers' kantspiller Michael Petrasso. Det var Hughes som hentet 18-åringen til QPR i 2012, skriver Daily Mail. Petrassos kontrakt går ut til sommeren, og selv om han fortsatt ikke har debutert for QPR, så mener Hughes at kanadieren kan bidra med mer kreativitet enn gjengen han arvet etter Tony Pulis.