UT PÅ TUR...: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tar selfier av seg etter lunsjen på Nasjonalmusset i en sykkeltaxi, i Hanoi, Vietnam onsdag ettermiddag i forbindelse med det offisielle besøket fra 18-21 mars 2014 i Hanoi, Hue og Ho Chi Minh.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UT PÅ TUR...: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tar selfier av seg etter lunsjen på Nasjonalmusset i en sykkeltaxi, i Hanoi, Vietnam onsdag ettermiddag i forbindelse med det offisielle besøket fra 18-21 mars 2014 i Hanoi, Hue og Ho Chi Minh. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kronprinsparet knipset «selfies» i sykkeltaxi

Kronprinsparet smilte og lo  da de tok sykkeltaxi midt i trafikken gjennom Vietnams hovedstad. Kronprinsparet er på et tre dagers offisielt besøk.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit er i disse dager på et tre dagers offisielt besøk i Vietnam.

I dag var de på lunsj med norsk-vietnamesisk næringslivsdelegasjon i det nasjonalhistoriske museum i Vitenams hovedstad Hanoi. 

«Selfie»-prinsen

På vei hjem etter lunsjen tok kronprinsparet et mer uformelt framkomstmiddel tilbake til Hotel Metropole, hvor de bor under oppholdet. 

Midt i de mest trafikkerte gatene i Hanoi, mellom mopeder og biler, tok kronprinsparet sykkeldrosje. De benyttet anledningen til å ta flere «selfies»-bilder med Haakons mobiltelefon. 

– Dette kaller jeg grønn transport, sa Haakon til pressen som fulgte dem på veien. 

I tillegg til sightseeing i sykkeltaxien har de også fått tid til et besøk til det nesten 1000 år gamle Litteraturtempelet i hovedstaden.

I kveld blir det staselig for Kronprinsparet når de først er invitert på statsbankett av vietnamesiske myndigheter, og deretter bærer det videre til Operaen i Hanoi.

Med på Vietnam-turen er også næringsminister Monica Mæland og statssekretær Morten Høglund fra Utenriksdepartementet. 

Følg Kongebloggen og hold deg oppdatert på alle de kongelige nyhetene.