SKAL JOBBE MED LANDSLAGET: Jan Åge Fjørtoft, her i samtale med Joshua King, blir Per-Mathias Høgmos internasjonale rådgiver.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SKAL JOBBE MED LANDSLAGET: Jan Åge Fjørtoft, her i samtale med Joshua King, blir Per-Mathias Høgmos internasjonale rådgiver. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Fjørtoft blir rådgiver for Høgmo og landslaget

Landslagssjefen vil bruke Jan Åge Fjørtofts internasjonale nettverk.

Jan Åge Fjørtoft blir internasjonal rådgiver for Per-Mathias Høgmo og A-landslaget. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Fjørtoft, som også driver prosjektene Handshake for Peace og NFFs bilaterale prosjekt Team Norway, skal i samarbeid med Høgmo bruke sitt internasjonale nettverk for å markedsføre det norske landslaget.

– Jeg ser fram til å samarbeide med Jan Åge. Vi har jobbet sammen på ulike områder tidligere. Hans engasjement og internasjonale nettverk vil være nyttig i vårt arbeide med å utvikle landslaget, sier Høgmo til fotball.no.

Selv gleder Fjørtoft seg til å ta fatt på oppgaven.

– Siden jeg debuterte for Norge i 1986 har landslaget betydd mye for meg. Jeg ser fram til å jobbe med landslagssjefen og det prosjektet han har startet.Jeg ser også fram til å styrke de relasjoner som er avgjørende for at vi skal utvikle et landslag som får resultater og som Norge kan være stolt av. Flere av våre landslagsspillere har sitt daglige virke i utlandet og jeg mener det er viktig at miljøet rundt landslaget bidrar til støtte og kunnskap slik at spillerne skal være best mulig forberedt til å takle alle utfordringer, sier Fjørtoft.