FORLOT BARCA: Josep Guardiola røper den egentlige årsaken til at han ikke ville fortette som ny Barcelona-trener.
FORLOT BARCA: Josep Guardiola røper den egentlige årsaken til at han ikke ville fortette som ny Barcelona-trener.

Derfor forlot Guardiola Barcelona

Bayern Münchens suksesstrener forteller den egentlige årsaken til at han forlot Camp Nou.

Pep Guardiola ledet Barcelona til tre ligatitler, to Mesterliga-titler, to Uefa Super Cup-titler, to Fifa Club World Cup-titler, to Copa del Rey-titler og tre titler i den spanske supercupen fra 2008 til 2012.

Derfor kom det som en overraskelse at suksesstreneren ikke ville fortsette på Camp Nou.

Tidligere har Guardiola uttalt at årsaken var at han ønsket seg «nye utfordringer». Men nå røper spanjolen for første gang den egentlige grunnen, skriver Marca.

– Dersom du som manager ikke lenger er i stand til å motivere dine spillere, så vet du at tiden er inne til å gå, sier Guardiola i et intervju med sponsormagasinet «Audi Annual Report».

Nedturen Guardiola husker best
Selv om den nåværende Bayern München-treneren ledet Barcelona til 14 troféer, er det faktisk en av nedturene han trekker frem som det han husker best fra tiden på Camp Nou.

– Det har også vært øyeblikk med stor skuffelse. Den største nedturen var da Barcelona røk ut av Mesterliga-semifinalen mot Chelsea i 2012. Vi var mye bedre enn motstanderne, men slapp inn et unødvendig mål i returkampen og da visste vi alle at vi var utslått. Det var et fryktelig nederlag for meg. Jeg stod på sidelinjen og følte at jeg ikke kunne gjøre noe, sier han.

– Men vi opplevde selvsagt stor suksess. 14 titler på bare seks år. Det er den beste perioden Barcelona noensinne har hatt. Men dette kan også slå tilbake på deg selv. Som jeg sier, til slutt ble det vanskelig å motivere både meg selv og mine spillere, poengterer 43-åringen.

Med flere av verdens beste fotballspillere samlet i én garderobe var det ikke alltid like lett for Guardiola å håndtere de store «egoene». 

– Med så mange store stjerner i startoppstillingen, som jeg også har i Bayern München, kan du fort ende opp i en destruktiv situasjon. Alle ønsker å spille. For eksempel, da jeg var i Barcelona og plasserte Messi på benken, ble det opprørstemning i garderoben, røper den tidligere spanske landslagsspilleren. 

Kontaktet av Bayern i 2011
Allerede ett år før han sluttet som Barcelona-sjef var Guardiola fristet av å overta som Bayern Münchens nye hovedtrener.

– Den første kontakten med Bayern München var i Audi Cup i 2011. Rummenigge og Hoeness spurte meg allerede da om mine planer for fremtiden, sier Guardiola.

Med Pep Guardiola som trener topper Bayern München Bundesliga suverent. Etter 25 serierunder har klubben vunnet 23 og kun spilt to uavgjorte kamper. 

Bayern München regnes som en av de store favorittene til å gå til topps i årets Mesterliga.