Nicolai Cleve Broch og Lena Endre. FOTO: ERIK AAVATSMARK
Nicolai Cleve Broch og Lena Endre. FOTO: ERIK AAVATSMARK

Ny stor dramaserie på TV 2

Etter tre års utvikling setter Miso Film Norge og TV 2 i gang produksjonen av TV-serien «Frikjent».  Hovedrollene spilles av Nicolai Cleve Broch og Lena Endre.

«Frikjent» er fortellingen om Aksel Borgen, som har jobbet seg til topps som forretningsmann i Asia 20 år etter han ble frikjent for drapet på ungdomskjæresten. Da hjembygdas hjørnesteinsbedrift trues av konkurs, vender han tilbake for å redde stedet som en gang vendte ham ryggen. Men fortiden er ikke glemt. Gamle sår rives opp, og nye konflikter oppstår når fortid og nåtid møtes. Det blir en kamp om skyld, hevn og håp om forsoning for Aksel. Mannen som ble frikjent, men likevel dømt.

Nicolai Cleve Broch skal spille hovedrollen som Aksel Borgen og i de andre rollene møter vi Lena Endre, Ingar Helge Gimle, Anne Marit Jacobsen, Fridtjov Såheim og Henrik Rafaelsen.

- Etter suksessen med lanseringen av «Det tredje øyet» som går på TV 2 nå, er neste ledd i TV 2s nye dramasatsning innspillingen av «Frikjent». I samarbeid med Miso Film er dette et av TV 2s mest ambisiøse dramaprosjekter så langt. Som Norges største kommersielle allmennkringkaster har TV 2 høye krav, vi skal nå bredt i primetime i målgruppen 12+ med høykvalitetsdrama, sier dramaredaktør i TV 2, Christopher Haug.

TV 2 mener at «Frikjent» har de kvaliteter som skal til for å lykkes, både kommersielt og ikke minst innholdsmessig.

«Frikjent» har en sterk grunnkonflikt som generer tydelige karakterer og fremdrift. Den uløste mordsaken er det som skal til for å fange seerens interesse, som i sin tur gjør det mulig å fortelle de relasjonelle historiene. Når man legger til lokalisering i spektakulært fjordlandskap og historien om et isolert og nedleggingstruet lokalsamfunn i møte med internasjonal storkapital, har man et godt utgangspunkt både for stor identifikasjon og fascinasjon. Utviklingsarbeidet med forfatterne og produksjonsselskapet har vært tett, godt og veldig fruktbart for TV 2. Vi har fått et univers som lever, og for oss er det en åpenbar styrke at materialet har potensial til å kunne foldes ut over flere sesonger, sier Christopher Haug.

Opptakene starter 24. april på Vestlandet. Serien er et karakterdrevet krimdrama i 10 episoder på 45 minutter hver.

«Frikjent» er skrevet av Siv Rajendram Eliassen (DEN SOM DREPER og VARG VEUM) og Anna Bache-Wiig. Seriens regissører er Geir Henning Hopland (LILYHAMMER og BUZZ ALDRIN, HVOR BLE DET AV DEG I ALT MYLDERET) og Rune Denstad Langlo (NORD og JAG ETTER VIND).

Miso Film Norge produserer serien, i samarbeid med TV 2.

Prosjektet er støttet av Norsk Film Institutt, SVT, TV2 Danmark, Fuzz, Nordisk Film og Lumière i Benelux. Serien har et budsjett på NOK 65 millioner. Seriens produsenter er Brede Hovland, Jonas Allen og Peter Bose.

«Frikjent» vil bli vist på TV 2 i løpet av 2015.