GÅR MOT SLUTTEN: David Moyes har ikke vært noen betinget suksess som Manchester United-manager. Nå hevdes det at hans tid går mot slutten. (AP Photo/Jon Super)
GÅR MOT SLUTTEN: David Moyes har ikke vært noen betinget suksess som Manchester United-manager. Nå hevdes det at hans tid går mot slutten. (AP Photo/Jon Super)

Fotballryktene: 
– Manchester United har startet managerjakten

Og «ingen» vil til Liverpool.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Mye tyder på at David Moyes ikke blir sittende like lenge i managerstolen som Sir Alex Ferguson, selv om hans forgjenger heller ikke hadde noen strålende start på Manchester United-karrieren. Men fansens tålmodighet virker å være noe mer tynnslitt nå enn i 1986. Mulig at Manchester United den gangen hadde gått 20 år uten en ligatittel har noe å si. Men nå hevder alltid like lite etterrettelige Football Direct News at de røde djevlene har sett seg ut Diego Simeone som mannen som skal stoppe klubbens nærmest bunnløse fall, og de håper å slå to fluer i en smekk og få med Diego Costa på kjøpet. Men til alle Manchester United-fans som ikke ser noen stopp på nedturen. Det er alltid noen som har hatt det verre. På begynnelsen av 1980-tallet gikk Bristol City direkte fra toppdivisjonen til nivå fire.

Ifølge ESPN skal Manchester United ha kontaktet Louis van Gaal om jobben. Det vil nok gjøre en og annen Tottenham-supporter litt smånervøs. Den nederlandske landslagssjefen har lenge vært nevnt som manager på White Hart Lane neste sesong. Nå kan det hende de får se Tim Sherwood kaste boblevester også neste sesong.

Men de er ikke dumme i tottenhamland. De liljehvite har lenge hatt lyst på den uelegante brasilianske spissen Hulk, og ettersom Zenit St. Petersburg-spissen «tilfeldigvis» var i London i forrige uke, så går ryktene tungt om at han er på vei til Chelsea. Men nå har Tottenhams sportsdirektør tenkt ut en Egon Olsen-plan. For hvis han ansetter Luciano Spalletti, som nylig fikk sparken i Zenit, så kanskje italieneren kan lokke med seg Hulk til White Hart Lane, skriver Daily Express.

En god nyhet til Spurs-fansen er at klubben kan være i ferd med å snappe Jevgen Konopljanka foran nesen på Liverpool. Alt så ut til at den ukrainske primadonnaen skulle hos gutta fra Anfield Road, men nå forteller Dneprs klubbpresident Igor Kolomojskij til Daily Mirror at forhandlingene med Liverpool var en vits, og at Konopljanka vil trives mye bedre med Londons omfattende musikaltilbud enn i grå og triste Liverpool.

Det er ikke den eneste spilleren som glipper for Liverpool. Det nederlandske spisstalentet Richairo Zivkovic har bukket og takket ja til en treårskontrakt fra Ajax, skriver Sky Sports. Han skal fullføre sesongen med Groningen, før han flytter til Amsterdam. Liverpool har jaktet på 17-åringen i lang tid, men gikk altså tapende ut av den kampen. Dersom Zivkovic utvikler seg like bra som han gjør på FM14, så kan de røde fra Merseyside angre bittert på at de ikke la mer i potten for å får ham til England.

En annen på Liverpools ønskeliste er Sevilla-backen Alberto Moreno. Den spanske klubben innser at venstrebacken er tapt til sommeren, og vil gjerne ha igang en auksjon. Ifølge talkSPORT er Liverpool, Real Madrid og Napoli alle interessert i ham. Napoli forsøkte seg til og med i januar. Men heller ikke her ser Liverpool ut til å være favoritter. Ifølge AS skal Moreno ha fortalt lagkompisene sine at han spiller for Real Madrid neste sesong.

Da får Liverpool-fansen håpe det stiller seg annerledes med Benfica-spissen Rodrigo. Ifølge Daily Mirror skal Liverpool være interessert i å bytte bort en koffert med nærmere 250 millioner kroner dersom den spansk-brasilianske 23-åringen kommer til England. Men Rodrigo har prøvd seg i England. Han var på lån til Bolton i 2010/11-sesongen, så se ikke bortfra at bøtter med russiske rubler kan ta ham til Zenit St. Petersburg, hvor tidligere Chelsea- og Tottenham-sjef André Villas-Boas har overtatt sjefsstolen.

Mateo Kovacic ble regnet som et av Europas største talenter da Inter hentet ham fra Dinamo Zagreb i fjor. Midtbanespilleren gikk overraskende raskt inn på laget til Nerazzurri, men etter at Walter Mazzarri overtok trenerroret i klubben, er det blitt lengre mellom kampene for 19-åringen. Og som guttunger flest, så har man lyst på mer når man først har fått smaken på noe godt. Nå vil han ha mer spilletid, og tror han må bytte klubb for å få det. Arsenal, Chelsea og Manchester United skal alle være interessert, skriver Daily Express. To av de klubbene kan trolig tilby spill i Champions League neste sesong.

Arsenal er en av få klubber som velger å ha en reserve som kaptein. Thomas Vermaelen har stort sett sittet i et godt polstret sete og drømt om å løfte en pokal eller to ved sesongslutt. Men det er signaler som tyder på at belgieren neste sesong vil prioritere å spille litt fotball også. Og det får han neppe i Arsenal. Men i Manchester City har de tradisjon for å satse på løse kanoner i midtforsvaret sitt. Kolo ToureJoleon Lescott og Martin Demischelis har alle bidratt til underholdning - fortrinnsvis for bortefansen - på Etihad Stadium de siste årene. Ifølge Metro vil de nå ha Vermaelen til å opprettholde tradisjonen.