Marit Malm Frafjord i aksjon under en kamp mot Danmark i EM i 2012.   AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Marit Malm Frafjord i aksjon under en kamp mot Danmark i EM i 2012. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC

Frafjord ferdig i Viborg til sommeren

Marit Malm Frafjord (28) forlater den danske håndballklubben Viborg, som nylig ble seriemestere, til sommeren. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

Den norske landslagsspilleren skadet seg i februar og har ikke vært på banen for Viborg siden. At klubben er i store vanskeligheter økonomisk, kombinert med skadesituasjonen til Frafjord, er årsaken til at klubb og spiller skiller lag.

– Dette har vært en tøff avgjørelse for oss. Marit er en internasjonal toppspiller. Hun etterlater seg selvfølgelig et stort hull, sa elitesjef Jakob Vestergaard til klubbens nettsider.

– Jeg kjenner til den økonomiske situasjonen i klubben, så dette kommer ikke som noen overraskelse. Jeg har vært veldig fornøyd med å være her og kommer til å bli trist av å forlate klubben, sa Frafjord.

I februar bekreftet sportssjef i Larvik Ole Gustav Gjekstad at de hadde vært i kontakt med Frafjord. Spilleren selv har også bekreftet at hun har vært i kontraktssamtaler med flere klubber.

Tidligere denne måneden ble det også klart at Amand Kurtovic er ferdig i Viborg. Hun bekreftet til TV 2 at Larvik kan være et mulig stoppested.

– Det kan det absolutt. Larvik er den klubben som er best i Norge. Det er ikke til å stikke under en stol at det er mulighet for at jeg har lyst til det, sier Kurtovic.

(©NTB/TV 2)