TOPP FIRE: TV 2s eksperter har konludert med at disse lagene representerer England i Mesterligaen neste sesong. Foto: Scanpix/Photoshop
TOPP FIRE: TV 2s eksperter har konludert med at disse lagene representerer England i Mesterligaen neste sesong. Foto: Scanpix/Photoshop

TV 2-ekspertene mener det definitivt er fire lag i tittelkampen

Og Erik Thorstvedt mener Manchester United klarer seg fint med en sesong uten Mesterliga-fotball.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Helgens Premier League-runde ble rundet av med en utrolig supersøndag, der Manchester United-Liverpool og Tottenham-Arsenal begge endte med borteseirer.

Liverpools 3-0-triumf på Old Trafford og Arsenals 1-0-seier i lokaloppgjøret i Nord-London gjorde at begge de to røde lagene tok innpå Chelsea på toppen av tabellen, ettersom José Mourinhos lag røk 0-1 for Aston Villa lørdag.

Nå skiller kun fire poeng, og begge de to førstnevnte har også en hengekamp.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

I tilllegg tok Manchester City denne helgen tre sterke poeng da Hull ble slått 2-0 - til tross for Vincent Kompanys røde kort - og dermed er også Manuel Pellegrinis lag kun seks poeng bak ligaledere. City har også tre kamper til gode på laget som per dags dato leder ligaen.

På spørsmål om tittelkampen står mellom fire lag var Erik Thorstvedt klokkeklar.

– Definitivt! Og kampen om den spennende 4. plassen kan i grunnen avblåses. Den spenningen er vekke, men det er mer enn nok spenning igjen om kampen om pokalen og nede i bånn, sa TV 2s Premier League-ekspert.

Thorstvedt: – Manchester United har råd til å avskrive en sesong
Dermed avskrev han både Tim Sherwoods, Roberto Martinez' og David Moyes' sjanser om å blande sine lag inn i topp fire når nå under ti komplette runder gjenstår.

– Dessverre. Tottenham, Everton og Manchester United spiller ikke Mesterliga neste sesong, konluderte den tidligere Spurs-keeperen.

Thorstvedt mener dog ikke at det er noen stor krise for den regjerende ligamesteren Manchester United at de neste sesong trolig står utenfor Europas gjeveste klubbturnering.

– De har råd til å avskrive en sesong. Den store greien er hva de gjør inn i neste sesong. Hvis alle har avskrevet David Moyes er det vanskelig å gå inn i neste sesong med det opplegget der, men at ingen spillere vil komme til dem fordi de ikke har Mesterligaen tror jeg er tull.

– Manchester United er en verdensstormakt på fotballfronten, og de tåler en sesong ute. Men de tåler ikke at alle har mistet troen på alt. Det vil preget hele laget, og det vil gjøre et eller annet med inngangen til neste sesong.

Hva mener du? Er topp-fire-kampen avgjort? Hvem blir ligamester? Ta diskusjonen!