Thorstvedt: – Ferguson bør ha vett nok til å holde seg borte

TV 2s ekspert har ingen tro på at David Moyes mister jobben som Manchester United-manager.

Manchester United-Liverpool 0-3

Storoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool på Old Trafford søndag endte med brakseier til bortelaget, som selvsagt var høyt oppe etter kampslutt i Manchester.

– Vår dominans var klar. Vi hadde troen på at vi kunne få et resultat, og vi kunne scoret fem eller seks mål, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampslutt.

TV 2 Play: Se intervjuet med Brendan Rodgers her

– De spilte bedre enn oss og noen situasjoner gikk i deres favør
For hans kollega på motsatt trenerbenk var det mindre å glede seg over.

– Det er hardt å vurdere. Det var en kamp med straffespark og avgjørelser, der noen var riktige og noen var feile. En tøff dag for oss, men til pause lå vi under 0-1 etter et straffespark.

– Var Liverpool det beste laget i dag?

– Ja. De spilte bedre enn oss. Og noen situasjoner gikk i deres favør på riktige tidspunkt. De fortjente noen av dem, men ved noen av anledningene fortjente de dem ikke i det hele tatt, sa David Moyes.

Se intervjuet med Moyes i videovinduet øverst!

Petter Myhre: – Moyes stanger i veggen og sliter voldsomt
I TV 2s studio var man langt ifra nådeløse mot Moyes etter kampslutt.

– Han gleder seg ikke til kampene. Jeg tipper han føler motløshet. Ting går imot, og de ideene han prøver å selge inn når ikke fram. Han stanger hodet i veggen og sliter voldsomt. Det bærer intervjuet preg av. Han gidder ikke å ta fighten der heller, og det tror jeg han gjør lurt i. Han begynner å fokusere på at de må videre i Mesterligaen, sa TV 2s ekspert Petter Myhre.

Fotballeksperten mener det er viktig at Moyes omstiller seg til det som kan bli en voldsom blåmandag for Manchester United-sjefen.

– Han har ikke lov til å kjenne på den følelsen i morgen. Da må han overbevise spillergruppen sin, ledelsen i Manchester United og alle om at han er rett mann. Han må ut og gjøre det han har troen på, for med en gang han begynner å vingle med det og miste troen selv, da er han i hvert fall ferdig, sa Myhre.

SKUFFET: David Moyes var langt ifra fornøyd på sidelinjen. Foto: Scanpix.
SKUFFET: David Moyes var langt ifra fornøyd på sidelinjen. Foto: Scanpix.

Thorstvedt: – Ferguson bør ha vett nok til å holde seg borte
Myhres kollega Erik Thorstvedt mener at Moyes gjorde rett i å holde masken i intervjusituasjonen.

– Alt han nå sier kan bli brukt mot ham, på absolutt alle måter. Når ting går bra, så er alt supert. Når ting går dårlig så er alt dårlig, til og med det som er bra. Jeg synes han står ganske fast. Vi har sett nok av managere som begynner å vakle med blikket og der stemmen ikke bærer. Han har jo ikke noe valg. Den neste kampen er kanonviktig, sa den tidligere Premier League-keeperen.

Meldingene som har sirkulert, blant annet på Twitter, om at Moyes nå definitivt er på vei ut, har Thorstvedt ingen tiltro til.

– Det skal vi ikke tro på. Jeg synes det vil være merkelig hvis det skjer. Men du har jo den gamle skyggen Ferguson. Det sies at han fortsatt er litt inne i garderoben, og vi ser jo når han ankommer stadion. Han bør ha vett nok til å holde seg borte, men han elsker klubben. Når du ser at klubben din ligger og blør, så er det kanskje en greie med at han vil ta et steg fram og være med og hjelpe, sa Thorstvedt.

I sitt intervju etter kampslutt ville ikke Manchester United-manager Moyes snakke noe mer om situasjonen der Daniel Sturridge falt og Nemanja Vidic fikk rødt kort, men mente hans lag burde hatt straffespark da Glen Johnson handset i boksen på stillingen 0-2.

– Ballen treffer hånden hans. Den er ikke så ulik den Rafael var involvert i, men det gikk ikke vår vei i dag, sa skotten.

Moyes gir ikke opp Mesterligaen
Manchester United-sjefen ville ikke være med på at spillerne hans «ikke møtte opp». 

– Jeg synes de gjorde det. De prøvde å gjøre det. Liverpool spilte bra, og i 1.omgang var det ikke mye som skilte. Å få et mål imot rett etter pause var hardt mot oss.

– Er det realistisk å kunne bli nummer fire nå?

– Vi vil kjempe til siste slutt og prøve å komme oss dit. Det blir tøft, men vi får se hva vi kan gjøre.

PÅ PLASS SØNDAG: Sir Alex Ferguson var på tribunen også på søndag, og nok en gang måtte han se Manchester United tape på Old Trafford. Foto: Scanpix/TV 2 (montasje)
PÅ PLASS SØNDAG: Sir Alex Ferguson var på tribunen også på søndag, og nok en gang måtte han se Manchester United tape på Old Trafford. Foto: Scanpix/TV 2 (montasje)

Avslutningsvis fant Moyes også tid til å hylle sine hjemmesupportere, forut for midtukens kamp mot Olympiakos i Mesterligaen.

– Publikum på Old Trafford var fantastisk. Hvis de gjør det samme på onsdag har vi alle muligheter til å gå videre, sa skotten.

I TV 2s studio hadde man følgende beskrivelse av situasjonen for de røde djevlene:

– For de som holder med Manchester United er dette en kniv i hjertet. De er seks poeng dårligere enn de noen gang har vært i Premier League. Det er krise, sa Erik Thorstvedt.

Hva mener du om søndagens kamp? Ta diskusjonen!

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk