Liverpool ydmyket Manchester United på Old Trafford

To straffescoringer fra Steven Gerrard da gjestene herjet i prestisjeduellen.

Manchester United-Liverpool 0-3

Se videosammendrag i vinduet øverst!

Lokaloppgjørene mellom Manchester United og Liverpool er alltid spesielle, og søndagens variant på Old Trafford var intet unntak.

Gjestene dro til rivalenes storstue med mål om å holde følge i tetstriden i Premier League, og etter en utrolig forestilling som inneholdt tre straffespark, rødt kort og dramatikk fra start til mål stod Brendan Rodgers' lag igjen som de store vinnerne med 3-0-seier i protokollen.

– Rekken av sensasjonelle resultater blir bare lengre og lengre, sa TV 2s kommentator Morten Langli.

Steven Gerrard scoret to ganger og Luis Suárez en, da Liverpool økte ledelsen til sine rivaler til 14 poeng. De røde er kun fire poeng bak Chelsea på toppen av tabellen, og har også en kamp mindre spilt.

– For alle de som holder med Liverpool i Norge er det ekstremt gøy. Og for de som holder med Manchester United er det en kniv i hjertet. De er seks poeng dårligere enn de noen gang har vært i Premier League. Det er krise, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt etter kampslutt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Stor sjanse for Sturridge i åpningsminuttene
Allerede da rundt to minutter var spilt kom Liverpool til kampens første sjanse. Daniel Sturridge ble spilt gjennom og avsluttet fra god posisjon, men skuddet med høyrefoten gikk til side for målet til David De Gea.

Like etterpå ropte Liverpool-sjef Brendan Rodgers på straffespark da Luis Suárez gikk i bakken i en duell med Marouane Fellaini og Phil Jones. Dommer Mark Clattenburg markerte dog kun for hjørnespark, noe reprisene viste at kamplederen trolig gjorde rett i.

– De er redde for å lage straffespark, men taklingen er på ball, var TV 2-kommentator Morten Langlis umiddelbare dom.

Tøffe taklinger - ingen store sjanser
Åpningsminuttene var preget av tøffe taklinger fra begge lag, og spesielt en situasjon mellom Steven Gerrard og Phil Jones skapte temperatur. Også Jon Flanagan var hissig, men Clattenburg holdt kortene i sin lomme.

– Dette er intenst. Det er så fysisk tøft og jeg mener det er veldig stor skaderisiko, sa Erik Thorstvedt om intensiteten i kampen da han ble spurt om det i TV 2s studio i pausen.

De store sjansene uteble dog, selv om Robin van Persie burde gjort det bedre da han fikk ballen i gjestenes boks etter snaut 20 minutter. Nederlenderen lyktes ikke helt med treffpunktet på ballen, og hans forsøk spratt ufarlig i armene på Simon Mignolet.

På motsatt side var Sturridge offer for samme skjebne da han minuttet etter snurret rundt med Nemanja Vidic. Vendingen var strålende, men avslutningen bar preg av et dårlig treff på ballen og dermed ble ikke David De Gea nevneverdig satt på prøve.

Neste gang De Gea måtte i aksjon var etter snaue halvtimen, da en dårlig klarering fra Nemanja Vidic førte til at Joe Allen fikk en skuddmulighet. Waliseren er ikke kjent som noen stor skytter, og forsøket gikk rett i armene på hjemmelagets spanske burvokter.

Gerrard sendte Liverpool i ledelsen på straffespark
Da klokken rundet 30 minutter kom kampens første gule kort, da Jon Flanagan la Adnan Januzaj i bakken nede ved hjørneflagget. Det kom som et resultat av gjentatte forseelser. Umiddelbart etterpå kom også første Manchester United-spiller i dommerens bok, da Rafael felte Steven Gerrard stygt.

Like etterpå kom også kampens første scoring. Et overlegg fant veien til Luis Suárez, som prøvde å vippe ballen med seg forbi Rafael. Brasilianeren hadde armen litt ute fra kroppen, og ettersom ballen traff ham i nettopp armen pekte dommer Clattenburg på straffemerket.

– Han har jo sjanse å trekke til seg hånda der. Det ser nærmest ut som om hånden søker ballen i etterkant, sa TV 2s kommentator Morten Langli.

– Jeg mener det er en klar straffe. Han har gult kort fra før, og jeg mener at Rafael er heldig som slipper sitt andre gule, sa TV 2s ekspert Petter Myhre i pausen.

– Han er nok litt forvirret i utgangspunktet og han leser det veldig dårlig. Jeg mener han burde hatt sitt andre gule, sa hans kollega Erik Thorstvedt.

Fra elleve meter var Steven Gerrard iskald og sendte Liverpool i ledelsen 1-0 på Old Trafford.

Like etterpå var samme Gerrard litt mindre kald, da han suste inn i en hodeduell med Marouane Fellaini. Belgieren fikk seg en solid trøkk og blødde kraftig fra et kutt i hodet, mens Gerrard fikk gult kort.

Van Persie og Rooney kunne utlignet før pause
Tre minutter før pause fikk Robin van Persie nok en mulighet inne i boksen, men nederlenderens forsøk ble blokkert. To minutter senere var det angrepsmakker Wayne Rooneys tur til å stå umarkert etter et flott innlegg fra Rafael.

Engelskmannens avslutning fra rundt 15 meter var god, men Simon Mignolet leverte omgangens beste redning da han avverget utligning. Dermed gikk lagene til pause på 1-0-ledelse til gjestene.

Akkurat da lå Liverpool på 2. plass på Premier League-tabellen, kun fire poeng bak Chelsea og med en kamp mindre spilt. TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid konkluderte med at Brendan Rodgers' lag gikk utpå i 2. omgang og kjempet om ligatittelen.

– Det høres nesten sykt ut når du sier det. De har tatt et enormt sprang i poeng bare fra forrige sesong. Det er smått sensasjonelt, men de må fullføre jobben. De må gjøre det i 2. omgang også, sa Erik Thorstvedt.

Ny straffe - ny Gerrard-scoring - umiddelbart etter pause
Allerede før ett minutt av den 2. omgangen var spilt fikk Liverpool straffespark igjen. Phil Jones løp Joe Allen overende, og dermed fikk gjestene nok en gang muligheten fra elleve meter.

Igjen var Steven Gerrard iskald, og kapteinen satte ballen i det samme hjørnet som i første omgang da han doblet sitt lags ledelse. Det var Liverpools niende straffespark for sesongen.

Manchester United ville ha straffespark to ganger
På motsatt side ropte vertene på straffespark umiddelbart etterpå. En ball så ut til å sprette i armen på Glen Johnson innenfor 16-meterstreken, men dommer Mark Clattenburg valgte ikke å foreta seg noe.

Fem minutter senere var det Wayne Rooney sin tur til å rope på straffespark. Han vippet ballen forbi Martin Skrtel på 16-meterstreken og gikk i bakken, men heller ikke ved denne anledningen mente Clattenburg at hjemmelaget hadde en god sak.

– Ved denne tror jeg Clattenburg har rett, men jeg er mer usikker på handsen. Den tror jeg ikke han ser, sa TV 2s kommentator Morten Langli.

Snaut 20 minutter ut i omgangen var det nære ved at Jon Flanagan ble utvist. Backen stemplet Rafael på leggen, men fikk ikke sitt andre gule kort av Clattenburg. Rafael levde også farlig da han laget frispark rett etterpå, men heller ikke hjemmelagets back fikk sitt andre gule for ettermiddagen.

Drøye kvarteret før slutt var det nære ved at Steven Gerrard fikk sin tredje scoring i oppgjøret. Hans langskudd traff Phil Jones, men gikk like til side for De Geas mål.

På motsatt side fikk Robin van Persie en kjempesjanse like etterpå. Et innlegg fant veien til hans hode, men avslutningen var ikke god nok og forsvant utenfor stolpene til Simon Mignolet.

Gerrard bommet da han tok sitt tredje straffespark for dagen - Vidic utvist 
13 minutter før slutt fikk Liverpool straffespark igjen. Daniel Sturridge gikk i bakken i duell med Nemanja Vidic, og Clattenburg pekte nok en gang på ellevemetersmerket. Serberen fikk også gult kort - hans andre i kampen - og måtte dermed forlate gressmatten.

Før han gjorde det fikk han tid til å skjelle ut Clattenburg, ettersom han følte seg utsatt for en regelrett filming fra Liverpool-angriperens sak.

– Det ser ut som om Vidic har en veldig god sak. Han er ikke borti Sturridge, som filmer. Det ser ut som en filming utifra de bildene jeg ser. Jeg skjønner Vidic godt, sa TV 2-kommentator Langli.

– Det kaster en skygge over prestasjonen til Liverpool i dag. Filmingen er absolutt ikke bra, sa TV 2s ekspert Petter Myhre.

Fra elleve meter valgte Steven Gerrard denne gangen å bytte hjørne, noe han trolig ikke burde gjort. Han traff nemlig kun stolpen, og Liverpool måtte nøye seg med 2-0-ledelse.

Utrolig nok fikk Liverpool en ny straffesituasjon kun to minutter senere, da samme Sturridge gikk i bakken i duell med Carrick. Denne gangen valgte Clattenburg ikke å blåse.

STRAFFET RIVALENE: Steven Gerrard scoret to og Luis Suárez ett da Liverpool vant stort. Foto: Scanpix
STRAFFET RIVALENE: Steven Gerrard scoret to og Luis Suárez ett da Liverpool vant stort. Foto: Scanpix

Suárez gjorde ydmykelsen komplett
På dette stadiet i kampen var hjemmelagets forsvar i oppløsning, og Luis Suárez var nære ved å legge på til 3-0 like etterpå. Kun en utrolig enhåndsredning fra David De Gea hindret nettopp det.

Suárez skulle allikevel få sin scoring - bare minuttet senere. Uruguayaneren stod plutselig ledig i boksen, og var iskald med venstrefoten da han satte inn kampens siste scoring. 

– Den totale ydmykelsen er et faktum. Man kan ta straffesparkene og diskutere det ene og det andre, men det som er fakta er at Liverpool har vært bedre enn Manchester United fra første spark på ballen, sa TV 2s kommentator Morten Langli.

Les også: Alsaker: – Lenge siden Liverpool reiste til Old Trafford som favoritt

Lagoppstillingene

Manchester United: David De Gea - Rafael, Phil Jones, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Juan Mata, Marouane Fellaini, Michael Carrick, Adnan Januzaj - Wayne Rooney, Robin van Persie
Innbyttere: Anders Lindegaard, Rio Ferdinand, Tom Cleverley (for Fellaini, 76.), Shinji Kagawa, Antonio Valencia, Ashley Young, Danny Welbeck (for Januzaj, 76.)

Liverpool: Simon Mignolet - Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, Jon Flanagan - Steven Gerrard, Joe Allen, Jordan Henderson - Raheem Sterling, Luis Suárez, Daniel Sturridge
Innbyttere: Brad Jones, Mamadou Sakho, Aly Cissokho, Lucas Leiva, Philippe Coutinho (for Sterling, 72.), Victor Moses, Iago Aspas