SØLVGUTT: Anders Bardal fikk ikke hoppe lørdag, men sikret seg likevel VM-medalje. Foto: AP Photo/Petr David Josek
SØLVGUTT: Anders Bardal fikk ikke hoppe lørdag, men sikret seg likevel VM-medalje. Foto: AP Photo/Petr David Josek

Hopprennet i Harrachov er avlyst - Bardal fikk VM-sølv

Været stoppet skiflyging-VM i dag.

Harrachov/Bergen (TV 2): Lørdagens renn i skiflyging-VM er avlyst. Dermed blir fredagens renn stående som tellende resultat i konkurransen, noe som betyr at Anders Bardal har tatt VM-sølv. 

Tyske Severin Freund vinner VM-gullet, mens slovenske Peter Prevc tar bronsen.

– Rar følelse å få beskjeden

Bardal trodde nesten ikke på at han faktisk stod som sølvmedaljevinner i VM.

– Det var litt sånn rar følelse å få den beskjeden. De kom løpende bort til meg og gratulerte meg, men jeg trodde ikke på det. Jeg ville se det selv, så jeg gikk inn i bua og da kom det et brøl, sier han til TV 2.

31-åringen mener han er i sin livs form og var godt fornøyd med sølvet

– Med bronsen fra lillebakken i Sotsji og sølv her i skiflyging så betyr det at man er tilnærmet komplett som skihopper, sier Bardal.

Trener Alexander Stöckl var storfornøyd med eleven sin.

 

– Jeg gleder meg på hans vegne for han har jobbet hardt. Det var ikke mange som trodde for et par år siden at han kunne vinne en individuell medalje i skiflyging og at han nå tar sølv her er helt fantastisk, sier han til TV 2.

Vunnet medalje hver siden 2003

Sportssjef Clas Brede Bråthen var strålende fornøyd med fangsten i Polen.

– Vi fortsetter vår uavbrutte rekke med medaljer i mesterskap siden 2003. Det er vi veldig stolte av. Vi skulle selvfølgelig ønsket at vi kunne hoppet om gullet her i dag, men det var umulig. Jeg tror vi har en god sjanse i lagkonkurransen i morgen også, skriver han i en sms.

Landslagstrener Alexander Stöckl mener avgjørelsen om å avlyse var helt korrekt.

– Det var mellom seks til ti sekundmeter vind på toppen. Da er det ikke mulig å gjennomføre, sier han. 

Lørdagens første omgang i Harrachov ble utsatt flere ganger, før det til slutt ble bestemt at rennet skulle starte klokken 18.15. Like etter 18.00 ble det imidlertid klart at rennet ikke vil være mulig å gjennomføre grunnet det dårlige været.

Arrangøren hadde fått på plass vindskjerm og værutsiktene var lovende. De hadde derfor forhåpninger om å gjennomføre to omganger før klokken 20.00.

Sterk vind i bakken

Vinden har vært opp mot 13 m/s og forholdene var lenge ikke forsvarlige. Siste mulige tidspunkt for rennstart var klokken 18.30. 

Rennledelsen, med Walter Hofer i spissen, hadde et jurymøte der de bestemte om det ville avvikles renn i Tsjekkia lørdag, eller om gårsdagens renn blir avgjørende for å kåre en vinner av de individuelle konkurransen.

– Jeg er forberedt og klar til å hoppe, så jeg håper vi får det, sa Bardal til TV 2 tidligere opå dagen.