SUVEREN: Kaisa Mäkäräinen hadde én bom, men gikk strålende i sporet og inn til seier på hjemmebane. Foto: AP Photo/Heikki Saukkomaa, Leutikuva.
SUVEREN: Kaisa Mäkäräinen hadde én bom, men gikk strålende i sporet og inn til seier på hjemmebane. Foto: AP Photo/Heikki Saukkomaa, Leutikuva.

Mäkäräinen til topps på hjemmebane

Kaisa Mäkäräinen seiret på sprinten foran Tora Berger.

Kaisa Mäkäräinen leder verdenscupen sammenlagt foran Tora Berger, og det var ingen tvil om at hun ønsket å gjøre det bra på hjemmebane.

På den liggende serien ble det én bom, men den finske jenta gikk raskt, skjøt feilfritt på sin andre skyting og gikk inn til soleklar ledelse i mål.

Taper i sammendraget

Men bak kom Tora Berger med seier i siktet. 32-åringen skjøt feilfritt på begge skytingene sine, og gikk ut omtrent likt som Mäkäräinen før siste runde, men til passering av 5,9 kilometer var avstanden på seks sekunder, og til mål var hun 6,2 sekunder bak.

– Det var bra på skytebanen. Endelig. Jeg tok meg tiden i dag. I løypen blir jeg slått med ganske mye av Mäkäräinen, sier Berger til NRK.

Det er ikke bare i rennet at Berger tapte. I sammendraget økte den finske jenta ytterligere. Før løpet lørdag var det 31 poeng som skilte. Nå er den luken på 37 poeng. Verdenscupen skal avgjøres i Holmenkollen neste helg.

Soukalová skapte spenning

Anastasija Kuzmina fra Slovakia lå da på en tredjeplass, men bak hadde både Veronika Vítková og Gabriela Soukalová fra Tsjekkia ikke gitt opp kampen. For førstnevnte holdt det kun til en tiendeplass.

Soukalová på sin side gikk ut 2,8 sekunder foran Mäkäräinen før sisterunden, men den tsjekkiske 24-åringen klarte ikke å matche sisterunden til den finske jenta og Berger, og endte på en tredjeplass 12,9 sekunder bak Mäkäräinen.

Eckhoff på 12. plass

Tiril Eckhoff åpnet veldig bra og skjøt feilfritt på sin første skyting. 23-åringen hadde fin fart i sporet, men på stående ble det en kjempebom. Da den ble fulgt opp med nok bom, ble det to strafferunder på henne.

Hun gikk inn til en andreplass bak Selina Gasparin, men falt altså etterhvert nedover på resultatlisten til 12. plass.

Fanny Welle-Strand Horn kom på en 32. plass, mens Marte Olsbu ble nummer 38.