INGEN BIRKEN: For andre gang i historien ble Birkebeineren avlyst lørdag.
INGEN BIRKEN: For andre gang i historien ble Birkebeineren avlyst lørdag.

Birken avlyst: – En riktig avgjørelse

Bare andre gang i rennets historie at dette skjer.

Rena (TV 2/NTB):
– En riktig avgjørelse. Det har blåst mye, så forholdene var ikke jevne, sier Nils Marius Otterstad i Team Centric.

Været på Rena har vært nydelig hele morgenen, og flere TV 2 pratet med ønsket å gå traseen som en rolig lørdagstur. Det blir de advart mot.

– Til dere som nå er på veg til starten for å gå uansett fordi været er så fint på Rena, ikke gjør det, skriver manageren på Team Leasplan, Emil Søbakk Gundesen på Twitter.

– Bare hjem å få på seg rulleskiene
Stemningen blant folk var stort sett rolig etter avlysningen. Selv om det var kaos for å komme seg vekk fra startbyen, Rena.

– Nå er det bare hjem å få på rulleskiene. Vinteren er over, sier mosjonist, Håkon Olsen, til TV 2. 

Han var en av 17000 som var påmeldt.

25 effektive kuldegrader
Fra arrangøren får TV 2 opplyst at vinden sørget for at det var 25 effektive kuldegrader i kastene. Så Selv om det er påskevær i store deler av løypa, var det faren på enkelte fjellpartier som fikk arrangøren til å avlyse.

– Det er fortsatt sterk vind i fjellet og storm i kastene, og vi har derfor besluttet å avlyse Birkebeinerrennet 2014. Vi beklager dette på det sterkeste, men mener det er uforsvarlig å sende deltakerne over fjellet, heter det i en melding på arrangørens nettsider.

Blant løperne som skulle stått på startstreken i eliteklassen for herrer er blant andre norske Jørgen og Anders Aukland, Simen Østensen, Johan Kjølstad, tsjekkiske Stanislav Rezac og svenskene Jörgen Brink, Daniel Tynell og Jerry Ahrlin.

I eliteklassen for kvinner skulle blant andre norske Laila Kveli og Sandra Hansson, sveitsiske Seraina Boner og svenske Susanne Nyström og Annika Löfström ha gått.

I utgangspunktet ble starten på rennet utsatt med én time fra 7.30 til 8.30. Rett før klokka 7.45 kom imidlertid meldingen om at rennet ikke lar seg gjennomføre.