Birken avlyst: – En riktig avgjørelse

Bare andre gang i rennets historie at dette skjer.

INGEN BIRKEN: For andre gang i historien ble Birkebeineren avlyst lørdag.
INGEN BIRKEN: For andre gang i historien ble Birkebeineren avlyst lørdag.

Rena (TV 2/NTB):
– En riktig avgjørelse. Det har blåst mye, så forholdene var ikke jevne, sier Nils Marius Otterstad i Team Centric.

Været på Rena har vært nydelig hele morgenen, og flere TV 2 pratet med ønsket å gå traseen som en rolig lørdagstur. Det blir de advart mot.

– Til dere som nå er på veg til starten for å gå uansett fordi været er så fint på Rena, ikke gjør det, skriver manageren på Team Leasplan, Emil Søbakk Gundesen på Twitter.

– Bare hjem å få på seg rulleskiene
Stemningen blant folk var stort sett rolig etter avlysningen. Selv om det var kaos for å komme seg vekk fra startbyen, Rena.

– Nå er det bare hjem å få på rulleskiene. Vinteren er over, sier mosjonist, Håkon Olsen, til TV 2. 

Han var en av 17000 som var påmeldt.

25 effektive kuldegrader
Fra arrangøren får TV 2 opplyst at vinden sørget for at det var 25 effektive kuldegrader i kastene. Så Selv om det er påskevær i store deler av løypa, var det faren på enkelte fjellpartier som fikk arrangøren til å avlyse.

– Det er fortsatt sterk vind i fjellet og storm i kastene, og vi har derfor besluttet å avlyse Birkebeinerrennet 2014. Vi beklager dette på det sterkeste, men mener det er uforsvarlig å sende deltakerne over fjellet, heter det i en melding på arrangørens nettsider.

Blant løperne som skulle stått på startstreken i eliteklassen for herrer er blant andre norske Jørgen og Anders Aukland, Simen Østensen, Johan Kjølstad, tsjekkiske Stanislav Rezac og svenskene Jörgen Brink, Daniel Tynell og Jerry Ahrlin.

I eliteklassen for kvinner skulle blant andre norske Laila Kveli og Sandra Hansson, sveitsiske Seraina Boner og svenske Susanne Nyström og Annika Löfström ha gått.

I utgangspunktet ble starten på rennet utsatt med én time fra 7.30 til 8.30. Rett før klokka 7.45 kom imidlertid meldingen om at rennet ikke lar seg gjennomføre.

Mer innhold fra TV 2