Sendte SMSer til narkobaronens telefon
- som politiet hadde beslaglagt

Den korrupsjonssiktede politirådgiveren Eirik Jensen fortsatte å sende tekstmeldinger til Gjermund Cappelen – etter at Cappelen var pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet hadde da kontroll på Cappelens telefon – og kunne lese meldingene etter hvert som de tikket inn. 

Leste SMS-ene

Da politiet i Asker og Bærum pågrep narkobaron Gjermund Cappelen den 19.desember i fjor, skjedde det i den dypeste hemmelighet.

Politiet fryktet en muldvarp i politietaten og svært få skulle vite at Cappelen var tatt. I flere dager etter arrestasjonen sendte Eirik Jensen sms-meldinger til Cappelens telefon som politiet satt og fulgte med på, får TV 2 opplyst.

«Stjal» hasj

I desember i fjor brøt politiet seg inn i en garasje på Røa og fjernet mellom 80 og 90 kilo hasj som tilhørte Cappelen. 

Cappelen trodde dette var et innbrudd, og har i politiavhør forklart seg om et «krisemøte» i Oslo sentrum den 16.desember.

Da møttes han og Eirik Jensen i en bil og snakket om det som hadde skjedd. I dagene etter «hasjtyveriet» den 16.desember - og frem til pågripelsen den 19.desember, skal det ha vært svært hyppig SMS-kontakt mellom de to.

Denne kontakten fortsatt altså fra Jensens side, som ikke viste at  Cappelen var arrestert. TV 2 kjenner ikke innholdet i meldingene, eller om Jensen skriver ting som antyder noe kriminelt.

Jens-Ove Hagen, som forsvarer Eirik Jensen, sier det ikke er merkelig at Jensen sender tekstmeldinger til  Cappelen etter at han er arrestert.

– De to har kjent hverandre i mange år og Jensen har jo ikke vært informert om at Cappelen ble pågrepet, sier Hagen.

150.000 kroner

I avhør har Cappelen også fortalt at Ekebergsletta var et sted hvor de to hadde møter og utvekslet penger mot informasjon. 

Cappelen har også navngitt en vaskehall hvor møter med Jensen har funnet sted. I SMS-meldingene heter det bare «sletta» – eller «hallen» – når møtested ble avtalt. 

Eirik Jensen nekter enhver straffskyld.