GIR SEG: Anders Hestdalen har vært en viktig støttespiller for både Kjetil Jansrus og Aksel Lund Svindal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GIR SEG: Anders Hestdalen har vært en viktig støttespiller for både Kjetil Jansrus og Aksel Lund Svindal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fulgte Jansrud hver dag mot OL-gull 

Nå slutter Anders Hestdalen hos alpinlandslaget.

Fysisk trener Anders Hestdalen slutter etter fire år i alpinlandslagets støtteapparat. 30-åringen har blant annet fulgt Kjetil Jansrud daglig etter korsbåndet røk i Schladming, i februar 2013. Jansrud har gjentatte ganger trukket frem spesielt Hestdalens rolle som hjelper langs veien fra sykesengen til gullmedaljen i super-G i Sotsji. 

– Jeg tenker det er utrolig synd for oss. Han er en ekstremt bra person i tillegg til å være en rå trener som har fulgt opp oss alle, men spesielt meg veldig tett etter korsbåndskaden sier Kjetil Jansrud til TV 2. 

– Det er aldri kult å miste bra folk, sier Aksel Lund Svindal. 

Oslo-gutten hovedansvaret for fysisk trening for landslaget. 

– Vi kan ikke tilby de råeste lønningene for å få folk til å jobbe på heltid livet ut som barmarksansvarlig. Det må vi bare akseptere. Jeg forstår godt at Anders ser etter andre ting å drive med etter hvert, og må ta noen andre veivalg, sier Jansrud. 

– Anders er kunnskapsrik og dyktig. Han er god på mye og vil bli vanskelig å erstatte, sier TV 2s alpinekspert Lars Elton Myhre som selv var en del av laget frem til i år. 

Hestdalen søker nå nye utfordringer og har sine siste arbeidsdager under sesongavslutningen denne helgen i Lenzerheide i Sveits. 

– Det blir trist å forlate gruppa, samtidig som vi har fått gjort mye bra og jeg har fått vært en del av utrolig store prestasjoner. Skal en gjøre en slik jobb som krever så mange reisedøgn så må det gjøres 100 prosent, og det har jeg hatt i meg i fire år. Nå er det tid for å gjøre noe annet. Jeg ser litt andre veier og vil bort fra idretten en stund.