FORLATER BIRMINGHAM: Nicolas Anelka sier han har avsluttet kontrakten med West Bromwich. Foto: Scanpix
FORLATER BIRMINGHAM: Nicolas Anelka sier han har avsluttet kontrakten med West Bromwich. Foto: Scanpix

Anelka sier han er ferdig i WBA

Men klubben hevder de ikke har hørt noe fra franskmannen.

Nicolas Anelka forlater West Bromwich med umiddelbar virkning. Det hevder i hvert fall franskmannen selv på sin Twitter-konto.

Spissen ble nylig gitt fem kampers karantene etter sin kontroversielle quenelle-hilsen.

– Etter diskusjoner mellom klubben og meg, ble det lagt frem et tilbud om at jeg kunne komme tilbake til spillertroppen under spesielle betingelser. Disse kan jeg ikke akseptere. Jeg ønsker å bevare min integritet, så jeg bestemte meg for å avslutte kontrakten med en gang, skriver Anelka.

WBA-ledelsen sier imidlertid at de ikke har hørt noe fra hverken Anelka eller hans agent.

– Vi synes det er veldig uprofesjonelt å slippe en slik melding på sosiale medier. Vi kommer tilbake med en fyldigere uttalelse på et seinere tidspunkt, skriver de på klubbens hjemmeside.

35-åringens opprinnelige kontrakt med WBA går egentlig ut til sommeren.

Omdiskutert hilsen

Anelkas opprørte mange da han feiret sitt første seriemål for WBA 28. desember i fjor med et håndtegn. Han brukte venstrehånden til å gjøre et såkalt «quenelle».

Det er en feiring som er gjort kjent av den franske komikeren Dieudonne  - som er god venn av Anelka - og er koblet til antisemittisme. Gesten er blitt kalt en omvendt nazihilsen av jødiske grupper i Frankrike. Andre har hevdet det bare er en protest mot det etablerte samfunnet.

Anelka selv hevder det ikke var rasistisk motivert, men kun en hilsen til Dieudonne.

Få dager etter den nye omtalte episoden gikk både WBA-ledelsen og Anelka ut og sa at det ikke skulle gjenta seg.

– Klubben anerkjenner at Nicolas' feiring har såret og støtt noen personer. Klubben har bedt Nicolas om å ikke gjøre den samme gesten igjen. Han aksepterte dette, meldte WBA da.

Sponsoren trakk seg

Det fikk likevel konsekvenser. I slutten av januar bestemte Zoopla, WBAs hovedsponsor, seg for å droppe å forlenge sponsoratet etter sesongen.

– Vi har vurdert handlingen til Anelka og bestemt oss for å fokusere på andre markedsføringsaktiviteter etter sesongen, het det i en uttalelse.

I februar kom også dommen fra det engelske fotballforbundet (FA): Anelka ble illagt en bot på 800.000 kroner, i tillegg til en fem kamper lang suspensjon.