Slik har ekstremværet «Kyrre»herjet i nord

Ekstremvarselet «Kyrre» er over, men har etterlatt seg store ødeleggelser. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekstremværet Kyrre har herjet i Nord-Norge de siste tre dagene. 

Været har gjort store materielle skader, og både bygninger og kjøretøy har måttet gi tapt for uværet. 

Fortsatt uvær

Flere steder har det kommet opp mot 100 millimeter nedbør, og «Kyrre» har herjet helt fra Nord-Trøndelag til Troms. Mange personer har måttet klare seg uten strøm i perioder. 

Fredag kveld er det ventet at været roer seg noe. I Ofoten, Vesterålen og Sør-Troms avtar nedbøren og vinden, slik at ekstremvarselet avsluttes. Det vil fortsatt være svært dårlig vær mange steder. 

Har du bilder av uværet? Send det til oss på tips@tv.2no eller på mms: 02255

Flere steder vil det fortsatt blåse sterk kuling, og lokalt kan det komme opp mot 30-50 mm i løpet av 24 timer.

Ekstreme naturkrefter 

Vesterålen er et av stedene som har merket værkreftene godt. Bladet Vesterålen skriver at flere bygninger har måtte gi tapt for vinden. Blant annet ble taket på en stall blåst rett av.

I tillegg har campingvogner og fyrtårn blåst over ende.  

Fredag formiddag har det også vært flere trafikkulykker. En buss med 40 britiske turister blåste av veien ved Raftsundbrua i Nordland. To personer ble alvorlig skadet i ulykken. 

Se videoreportasje under: 

I helgen vil det bli dårlig vær i både Sør- og Nord-Norge. Et kraftig lavtrykk over Sør-Norge gir både kraftig vind og nedbør. Natt til lørdag er det uvanlig mye vind i hovedstaden. 

– Stiv, kanskje kortvarig sterk kuling, sier Hansen. I Oslo kan det slå ned vindkast på 15 sekundmeter, sier meteorolog i Strom, Roar Hansen. 

Storm gir deg veimeldinger, veikamera og værvarsel der du befinner deg. Her kan du også få hjelp til å velge alternative ruter