Sønn til narkobaron: – Skjønner ikke hvorfor pappa drar inn Eirik Jensen

Den narkosiktede Gjermund Cappelen (47) og sønnen (26) skal overfor Spesialenheten ha forklart seg likt om Eirik Jensens angivelige rolle i narkonettverket til Cappelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 får opplyst skjønner ikke den 26 år gamle sønnen til narkosiktede Gjermund Cappelen (47) hvorfor hans far drar inn Eirik Jensen – da politimannen skal ha vært en så viktig hjelper for faren.

FORSVARER: Jens-Ove Hagen er advokat for den siktede politimannen Eirik Jensen.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
FORSVARER: Jens-Ove Hagen er advokat for den siktede politimannen Eirik Jensen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

– Han er klar over at faren hans kommer med alvorlige beskyldninger mot Eirik Jensen. Innholdet i dette skal jeg ikke kommentere, men min klient synes det er vanskelig at faren gjør dette og han skjønner ikke helt hvorfor han har gjort det, sier Marijana Lozic, forsvareren til 26-åringen.

I dag ble hennes klient varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Kjennelsen er anket til Borgarting lagmannsrett.

Erkjent innførsel av 20 tonn hasj

Den narkosiktede bærumsmannen Gjermund Cappelen (47), som også ble fengslet i fire nye uker i dag, har erkjent innførsel av over 20 tonn hasj til Norge over en årrekke. I avhør har han fremstilt Eirik Jensen som en sentral person i muliggjøringen av narkoimporten.

Den tidligere politispaneren Jensen ble 24. februar pågrepet i garasjen på politihuset på Grønland og siktet for grov korrupsjon. Saken er koblet til narkotikasaken som er under opprulling i Bærum.

– Fikk 500 kroner per kilo

TV 2 er kjent med at både den helerisiktede 26-åringen og hans far i avhør med Spesialenheten har forklart at Jensen skal ha fått 500 kroner per innførte kilo hasj til Norge.

Etter det TV 2 forstår valgte 26-åringen å forklare seg om Eirik Jensens angivelige rolle etter å ha blitt konfrontert med at hans far hadde forklart seg detaljert om det samme.

Begge ble pågrepet 19. desember i fjor og har sittet varetektsfengslet atskilt i perioder med både isolasjon og brev og besøksforbud, uten mulighet til å påvirke hverandres forklaringer.

– Cappelen og sønnen forklarer seg likt

Marijana Lozic forteller at 26-åringen synes det er svært belastende å bli knyttet til både den store narkotikasaken i Bærum og, ikke minst, korrupsjonsetterforskningen mot Eirik Jensen.

– Mener han farens forklaring er uriktig?

– Det skal jeg ikke si noe mer om. Det har han forklart seg om til Spesialenheten, svarer Marijana Lozic, forsvareren til 26-åringen.

– Nyanserer forklaringen hans til Spesialenheten bildet av saken?

– Jeg skal vokte meg vel for å si noe som kan ødelegge Spesialenhetens etterforskning, men jeg kan bekrefte at informasjon fra Cappelens sønn er viktig, svarer Lozic.

– Den tegner et annet bilde enn det som er tegnet av Cappelens forsvarer?

– Nei, det skal jeg ikke si, at det blir noe annerledes, nei, svarer Lozic.

Avviser alle beskyldninger

Eirik Jensen selv nekter enhver befatning, ifølge sin forsvarer, med hasjimport eller for å ha mottatt penger for å ha gitt informasjon.

Jens-Ove Hagen, forsvareren til Eirik Jensen, avviser at 26-åringens forklaring styrker mistanken mot politimannen.

– Dette endrer ingenting på min klients syn. Dette er fortsatt beskyldninger han karakteriserer som uhyrlige. Jeg er dessverre avskåret fra å kommentere Jensens forklaringer da de er taushetsbelagte, sier Hagen til TV 2.