Hattestad disket etter russer-felling

Juryen felte den olympiske mesteren etter at han felte Maxim Vylegzjanin.

Ola Vigen Hattestad ble felt av juryen i Falun-sprinten i langrenn fredag. Nordmannen taklet Maxim Vylegzjanin i kvartfinalen.

Kort etter målgang kom beslutningen om at han ble fradømt førsteplassen. Hattestad byttet spor og gjorde det på en måte som ødela helt for russeren.

Se video over!

– Fryktelig kjipt

Han gikk i bakken og ødela også staven. OL-vinner Hattestad var først i mål i sin kvartfinale.

Han ble flyttet ned til femteplass i heatet.

– Jeg ble veldig overrasket. Jeg har ikke sett det på tv, men jeg var oppå skiene hans. Jeg følte at jeg bestemte meg for å ta et spor, og så tror jeg Teodor hoppet ett hakk til venstre. Da måtte jeg hoppe ett hakk til, og da kom kanskje Vylegzjanin i stor fart. Jeg har ikke sett det selv, men jeg ble veldig overrasket, forklarer Vigen Hattestad til NRK.

– Det er fryktelig kjipt. Jeg føler meg bra i dag og tror jeg kunne vært med helt inn, sier han.

Kunne kostet verdenscupseieren

Det kunne ha kostet dyrt. Det gjorde nemlig at Eirik Brandsdal kunne frarøvet Vigen Hattestad sammenlagtseieren i sprintverdenscupen, men da måtte han komme på topp tre i finalen. 

Dit tok han seg også, men på oppløpet hadde han ikke krefter igjen og endte sist. Dermed kunne i det minste Vigen Hattestad juble for sammenlagtseier i verdenscupen.

Det ble for øvrig trippelt svensk i finalen. Teodor Peterson ble dømt foran Emil Jönsson etter målfoto, mens Calle Halfvarsson ble nummer tre.

(©NTB)