MÅ SPILLE FOR TOMME TRIBUNER: Henning Bergs Legia mister hjemmefordelen i toppkamen mot Wisla Krakow. (AP Photo/Czarek Sokolowski)
MÅ SPILLE FOR TOMME TRIBUNER: Henning Bergs Legia mister hjemmefordelen i toppkamen mot Wisla Krakow. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Bergs første toppoppgjør for tomme tribuner

- Vi mister jo litt hjemmebanefordelen, sier manageren

Hjemmekampen mot Jagiellonia for to serierunder siden ble stoppet grunnet bråk blant Legias supportere. I etterkant ble Warszawa-laget ilagt en bot på nesten 200.000 kroner, samtidig som klubben ble satt til å tape 3-0 og må spille tre kamper uten tilskuere.

Storoppgjøret hjemme mot Wisla Krakow, som innehar 2. plassen på tabellen, seks poeng bak Legia, blir derfor en tilskuertom affære.

– Vi har jo spilt for tomme tribuner før under treningskamper, men aldri i så viktige kamper. Det blir litt annerledes for begge lag, og vi mister jo litt hjemmebanefordelen. Det hadde vært kok på tribunen. Det kan jeg love deg.  Med det sagt, så bør fotballspillet ute på banen være det samme uansett, sier Berg til TV 2. 

Han påpeker at kampen blir sendt på TV.

– Veldig mange kommer til å få den med seg så atmosfæren utenfor arenaen blir nok fantastisk. Men det er klart, det hadde vært moro å få støtte av 40.000 lidenskapelige fans.  Det er jo en voldsom rivalisering mellom disse to lagene og storbyene. Både på tilskuerplass og på banen. 

Alle blir bedre mot Legia

På spørsmål om hvor stort tap det er å miste publikum i et toppoppgjør svarer Berg at alle kamper for Legia er store kamper. Uavhengig av tabellplassering.

– Det er vanskelig å vurdere. Hver eneste kamp vi spiller er stor. Alle lag hever seg når de møter oss. Vi er regjerende mester, så kampene blir litt annerledes mot oss. Alle vil spille bedre. 

– Hvor utfordrende er det?

– Det er helt naturlig. Det var det samme da jeg spilte i Manchester United. Vi fikk ingen slappe kamper fordi alle hever seg. Det øker intensiteten og motivasjonen. 

– Som trener er det likevel nytt for deg - tanker?

– Ingen av lagene jeg har trent tidligere var realistiske kandidater i toppen, men jeg håper den erfaringen jeg har som spiller kan hjelpe meg. Uavhengig av hvilken klubb jeg befinner meg i. 

Legger straffen bak seg

Berg erkjenner at det er surt å bli ilagt et tap grunner utenomsportslige grunner, men har valgt å slette avgjørelsen fra minnet.

– I mitt hode har vi to seiere og en uavgjort. Det er jeg fornøyd med. Jeg får ikke gjort noe med straffen og ser ingen grunn til å bruke energi på det. 

Nå er alle tanker rettet mot søndagens storoppgjør.

– Det er et bra lag med en rutinert trener og rutinerte spillere. De er gode defensivt, samtidig som vi gjorde vår beste kamp offensivt forrige runde. Vi ble felt av en straffe som ikke var straffe. Søndagen blir tøff, men spennende. 

– Etter drøye tre måneder i polsk fotball – begynner du å få kontroll?

– Jeg føler jeg har god oversikt over ligaen og vårt eget spill. Hvordan vi står i forhold til hverandre. I begynnelsen manglet jeg litt der, men det har blitt mye bedre. 

– Hva med språket?

– Det er kurs flere ganger i uka, så det kommer seg stadig framover. Jeg skulle nok klart å bestille meg en kawa (kaffe, jour. anm) nå, humrer nordmannen. 

Legia Warzawa – Wisla Krakow spilles søndag 16.03.14, kl. 13.00 på Pepsi Arena