Her må «Blade Runner» stå skolerett for politiet rett etter drapet 

Aktoratet viste fram bilder av drapstiltalte Oscar Pistorius rett etter at kjæresten ble skutt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettssaken mot Oscar Pitorius (27) fortsetter i retten i Sør-Afrika. 

Fredag viste aktoratet frem flere bilder i rettssalen i Pretoria. Det er den tiende rettsdagen i den svært omfattende saken. 

Flere blodige bilder

Bildene viser Oscar Pistorius i sittende på kne i bar overkropp.

Bildene er tatt av politiet i garasjen til Pistorius, kort tid etter drapet. Shortsen han har på seg er blodig - det samme er deler av kroppen. 

På et av de andre bildene vises et blodig toalett, hvor Reeva Steenkamp ble drept. Pistorius har forklart at han forsøkte å bære kjæresten ned etter at han ved en feiltakelse skjøt henne gjennom baderomsdøren.

Bildene ble vist på en skjerm i rettsalen. Skjermen gikk på et tidspunkt i svart etter at retten, ved en feiltakelse, viste et bilde av avdøde Steenkamp, skriver Sky News. Den samme feilen skjedde torsdag, og vekket sterke reaksjoner hos familien hennes. 

Tidligere politimann, G.S. van Rensburg forklarte seg i retten om når han og kollegene ankom hjemmet til friidrettsstjernen.  

Bladerunner ble ikke arrestert umiddelbart på åstedet. 

– Jeg fortalte ham at jeg mistenkte han på det tidspunktet. Jeg fortalte om hans rettigheter, og ba ham være i ro på åstedet, sier van Rensburg. 

Bevisforspillelse

Politimannen fortalte at han fulgte et blodspor i huset etter at han ankom. Da han kom til badet fant han to mobiltelefoner, og rommet var dekket av mye blod. 

Etterforskerne som kom til stedet har i retten fortalt at Pistorius var svært emosjonell. Både hans bror, Carl og søsteren Aimee kom til huset etter kort tid. De hadde også med seg en advokat. 

Forsvareren til Pistorius, advokat Barry Roux har flere ganger stilt spørsmål ved politiets håndtering av bevis i saken. 

Etterforsker van Rensburg har innrømmet flere tabber som ble gjort i innledende faser av etterforskningen. Da krimteknikere undersøkte våpenet Pistorius skal ha brukt hadde de ikke på seg hansker. 

– Jeg spurte dem hva de holdt på med! Jeg var veldig sint, sier van Rensburg. 

På soverommet til Pistorius og Steenkamp skal tiltalte ha oppbevart åtte verdifulle klokker, og minst en av disse ble frastjålet under etterforskningen. 

Politiet har sagt at klokken skal være stjålet på åstedet i løpet av natten. 

Aktoratet i saken hevder Pistorius skjøt kjæresten i affekt etter en krangel. Han er også tiltalt for tre brudd på våpenloven. Han risikerer livstid i fengsel hvis han blir dømt.