Bjørgen vant igjen - kun tre poeng bak Johaug

Marit Bjørgen var suveren på fredagens sprint.

Marit Bjørgen hadde full kontroll og vant fredagens sprint i Falun. Det ga trønderjenta 50 verdifulle poeng i verdenscupen, og hun ligger nå bare tre bak ledende Therese Johaug.

Bjørgen tok inn 36 av de 39 poengene hun lå bak før sprinten, og har nå sørget for at det vil bli en durabelig duell lørdag og søndag. Lørdag er det 15 km med skibytte før søndagens 10 km jaktstart.

– Det viktigste var å ta noen sekunder på Therese, og jeg tenkte mest på sammenlagtcupen. Det var bra, sier Bjørgen til FIS.

Nå forventer 33-åringen en skikkelig kamp om krystallkula.

– Det er nok den som er først over mål på søndag som tar det, tipper jeg. Da vil det bli avgjort, sier hun til NRK.

Johaug imponerte

Johaug imponerte på sin side i prologen og kvartfinalen, der hun ble nummer fire i sitt heat. Tiden var sterk og hun så ut til å avansere til semifinale, men det var før heatet til Bjørgen. 

Bjørgen satte ut i et høyt tempo, og fikk med seg Charlotte Kalla og Celine Brun-Lie. Brun-Lie gikk i mål på en tid som var en tidel raskere enn Johaug. 

Johaug imponerte for øvrig i prologen. Da ble hun nummer 11. Ingvild Flugstad Østberg vant foran Bjørgen og Stina Nilsson.

Ingvild Flugstad Østberg tok 2. plassen i finalen, men var ikke fornøyd med det. Over målstreken var hun bare en meter bak Bjørgen.

– Jeg er litt skuffet over en 2. plass, selv om det er en bra. Jeg var litt uoppmerksom mot slutten der, sier hun til NRK. 

Kan vinne bil
Bjørgen og Johaug kniver også om en spiltter ny BMW. I den såkalte «BMW xDrive Trophy»-konkurransen leder Johaug med 109 poeng mot Bjørgens 107. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er nummer tre med 88 poeng.

I fjor vant Petter Northug og Justyna Kowalczyk BMW-konkurransen. Northug ga bort bilen til pappa John, mens Kowalczyk donerte den til et barnehjem for barn med cystisk fibrose.

I Falun deles det ut BMW-poeng til de 30 første i sprinten. På 15 km med skibytte deles det ut BMW-poeng på de to innlagte spurtene pluss til topp tre.

SUVEREN: Marit Bjørgen (i midten) var uslåelig på fredagens sprint. Foto: AP Photo/TT, Anders Wiklund
SUVEREN: Marit Bjørgen (i midten) var uslåelig på fredagens sprint. Foto: AP Photo/TT, Anders Wiklund