DROPPER TUNISIA: Norwegian Cruise Lines reagerer sterkt på diskrimineringen av passasjerene sine og avlyser fremtidige Tunisia-besøk. Foto: AP/Norwegian Cruise Lines
DROPPER TUNISIA: Norwegian Cruise Lines reagerer sterkt på diskrimineringen av passasjerene sine og avlyser fremtidige Tunisia-besøk. Foto: AP/Norwegian Cruise Lines

Cruise-gigant dropper Tunisia etter israeler-nekt

– Vi vil sende en tydelig beskjed til Tunisia, sier Norwegian Cruise Lines-sjef Kevin Sheehan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwegian Cruise Lines (NCL) har kunngjort at de kansellerer alle fremtidige besøk til Tunisia, etter at et knippe turister med israelske pass ble nektet innreise i landet.

Israelerne var gjester på et cruiseskip som var innom det nordafrikanske landet, skriver den amerikanske avisen Miami Herald. 

På sine egne nettsider forklarer NCL at den tunisiske regjeringen nektet de israelske statsborgerne å gå i land. Som følge av dette avlyser NCL fremtidige Tunisia-besøk, «og kommer ikke tilbake».

Beskjed til alle havner

– Vi ønsker å sende en klar beskjed til Tunisia og havner verden rundt. Vi tolererer ikke slik diskriminerende oppførsel mot våre gjester, sier NCL-direktør Kevin Sheehan. 

– Vi er svært rystet etter handlingen, som vi ikke fikk beskjed om på forhånd. Overfor våre gjester beklager vi, og de skal vite at vi tar de nødvendige skritt overfor Tunisia, sier Sheehan. 

Godtar ikke diskriminering

NCL oppgir på egne nettsider at de har ansatt folk fra 90 nasjoner, og ønsker gjester fra alle land velkommen som gjester.

«Vi godtar ikke noen former for diskriminering», heter det på NCL.com.

Tunisia var ett av hovedmålene til NCLs skip Norwegian Jade, som var innom landet hver tredje uke.

Støtte på Facebook

På Facebook-siden til NCL har flere følgere skrevet til cruiseselskapet, og støtter avgjørelsen.

Organisasjonen The Israel Project takker også NCL for støtten, ved å poste et bilde av et NCL-skip sammen med et sitat fra Sheehan.

Det tunisiske innenriksdepartementet bekreftet mandag at 14 turister ble nektet innreise, og begrunnet det med at de ikke møtte sikkerhetskravene for innreise. 

Turistministeren i landet bekreftet senere at det var israelere det dreide seg om.

– Korrekt prosedyre

Roger Bismouth i det tunisiske jødiske samfunnet sier imidlertid at avgjørelsen var korrekt. 

– Det er en riktig avgjørelse. Selv en jødisk tunisier må ha visum for å komme inn i Israel. Prosedyren er korrekt, men dårlig for turistnæringen, sier Bismouth til nyhetstjenesten Tunisia Live.

NCL kritiserer på sine nettsider at de ikke ble gjort oppmerksom på visumkrav i forkant av turen til Tunisia.