– Minst tre drept i  knivangrep i Kina

Dramaet skal ha startet med en krangel mellom en baker og en annen handelsmann i byen Changsa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsbyrået Xinhua melder at minst en person ligger såret eller drept på gaten etter angrepet.

Ifølge AP er tre personer drept og én skadet etter knivangrepet.

Én gjerningsperson ble skutt og drept på stedet, politiet pågrep en annen, og minst tre personer kom seg unna, ifølge avisen Hunan Daily.

Myndighetene: «Ikke terrorangrep»

Angrepet skjer bare to uker etter at 29 mennesker ble drept og 143 såret da flere menn bevæpnet med kniver gikk til angrep på menneskemengden på en togstasjon sørvest i Kina.

Statlige kinesiske medier kalte den gang angrepet et «terrorangrep». Mennene gikk til angrep på ventende passasjerer på Kunming-stasjonen i Yunnan-provinsen.

Politiet skjøt og drepte fem av angriperne.

Fredagens angrep skal forøvrig ha blitt utløst av en krangel i nabolaget. Gjerningsmennene skal ifølge politimyndighetene i Changsa være innehaverne av et nan-bakeri. Ifølge en journalist for nyhetsbyrået AFP har myndighetene på radio avvist at hendelsen var et terrorangrep.

– Jeg kan forsikre dere at dette ikke er et terrorangrep, skal en myndighetsperson ha sagt til en lokal radiostasjon.

Ifølge avisen Hunan Ribao skal situasjonen ha oppstått da en forretningsdrivende knivstakk en annen forretningsmann, før han fortsatte å angripe andre mennesker på gaten, melder AFP-journalisten.

Beskyldte minoritet for å stå bak

Kinesiske myndigheter la skylden for det forrige knivangrepet på militante Uighurer fra den vestlige regionen Xinjiang. Den muslimske minoriteten har i årevis kjempet mot det de mener er undertrykkelse av deres kultur og religion, mens regjeringen hevder folkegruppen gis stort spillerom og frihet.(©NTB/TV 2)