TO FORNØYDE VINNERE. Atle Antonsen og Øystein Karlsen. Foto: Kamerakameratene.
TO FORNØYDE VINNERE. Atle Antonsen og Øystein Karlsen. Foto: Kamerakameratene.

TV-serien «DAG» vant publikumspris

 Det er er et lite eventyr, det er bare å takke og bukke, sier Atle Antonsen som spiller parterapeuten Dag Refsnes. 

Den noe uortodokse samlivsterapeuten Dag Refsnes på TV 2 har tydeligvis truffet publikums hjerter. TV-serien «DAG» vant i kveld publikumsprisen og ble nummer to hos fagjuryen, i NRKs kåring over beste TV-serier på 2000-tallet.

Antonsen takker og bukker

– «DAG» har vel egentlig alt det man gjerne kritiserer norske serier for å mangle. Den har gode karakterer, et helhetlig univers, en distinkt stil, også har den et utrolig godt manus. Dialogen er veldig, veldig god, sier jurymedlem Gry Rustad, som skriver doktorgrad om amerikanske tv-serier.

MIDDAG: Atle Antonsen som den litt spesielle samlivsterapeuten Dag. FOTO: TV 2
MIDDAG: Atle Antonsen som den litt spesielle samlivsterapeuten Dag. FOTO: TV 2

SE ALLE TRE SESONGER AV «DAG» PÅ TV2 SUMO

Den eneste ærlige samlivsterapeuten 

– At en såpass tilsynelatende smal serie som «DAG» skulle treffe såpass bredt og få et så dedikert publikum, ja det mest dedikerte jeg kan huske å ha hatt, det et lite eventyr.Det er bare å takke og bukke, ikke minst Øystein Karlsen og Kristopher Schau, som sammen har skrevet det mest uforutsigbare, orginale og menneskelige manuset og, i mine øyne, beste manuset Norge har sett, sier Atle Antonsen, som spiller hovedrollen som samlivsteraputen Dag Refsnes i «DAG, til TV 2.

LEI: Atle Antonsen i rollen som Dag en helt vanlig dag på kontoret. FOTO: TV 2
LEI: Atle Antonsen i rollen som Dag en helt vanlig dag på kontoret. FOTO: TV 2

Takknemlig

Regissør og manusforfatter Øystein Karlsen i Kamerakameratene, som har produsert «DAG» for TV 2, er også svært takknemlig overfor publikum og juryens avgjørelse.  

– Vi kan ikke få sagt hvor glade vi er for å bli stemt frem av publikum. Samtidig er vi overrasket over hvor misantropisk den norske folkesjela egentlig er. Men du verden så glade vi er. Og at juryen kåret «DAG» som nummer to av de beste TV-seriene fra 2000 tallet markerer jo gleden ytterlige, sier Karlsen. 

Publikums topp tre liste:

 Publikum har stemt fram sine favoritter blant 12 utvalgte TV-serier.

1. DAG 

2. Uti vår hage

3. Lilyhammer

Fagjuryens topp ti liste:

Fagjuryen har tatt utgangspunkt i alt som har vært produsert i dette tidsrommet og kommet frem til en topp 10-liste over de aller beste TV-seriene fra 2000 og frem til i dag. 

Den totale listen som har vært med i kåringen finner du på p3.no/filmpolitiet