Jespersen vurderer å vrake landslaget

Vurderer å gjøre som Petter Northug, og holde seg til privatlag selv om han tilbys landslagsplass.

Chris Jespersen er iferd med å avslutte sin beste sesong som langrennsløper. 30-åringen ble junior-verdensmester i 2003, 11 år senere blir han nummer tre sammenlagt i verdenscupen. Jespersen ble også andremann i Tour de Ski.

Han er selvsagt kvalifisert for landslaget, men er usikker på om han takker ja til tilbudet.

– Vi har et veldig godt treningsmiljø i United Bakeries, vi er en gjeng i Trondheim som konkurrerer på hver eneste økt. Det er «krig» om alt og det er nok mye av årsaken til min framgang denne sesongen, forklarer Jespersen.

– Og det betyr at du ikke automatisk sier ja til landslaget?

– Jeg har i mange år hatt som mål på komme på landslaget, nå er det ikke selvsagt at jeg velger det alternativet. Jeg må finne den løsningen som gjør at jeg kan utvikle meg videre.

En stor fordel med United Bakeries er at jeg slipper å reise på samlinger vår, sommer og høst - vi har samling hver uke i Trondheim. Velger jeg landslaget er det selvsagt gunstig  at jeg ikke må prestere på Beito i november for å få gått verdenscup. Jeg får høre hva trener Nystad har å tilby, men jeg er bestemt på å gjøre det som er best for meg, sier han.

Landslagstrener Trond Nystad mener han bør velge landslaget.

– Mitt råd til Chris er at han velger landslaget, han har godt av å trene med karer som Martin Johnsrud Sundby. Samtidig må jeg selvsagt spørre Chris om hva som mangler med landslaget.

– Hvordan har du på 30 opplevd gjenombruddssesongen din, Chris Jespersen?

– Hehe, før sesongen startet hadde jeg selvsagt vært fornøyd med å bli nummer to i Tour de Ski og nummer tre i verdenscupen, men slik sesongen utviklet segog nye mål ble satt, så blir det bare verre og verre å tenke tilbake på OL i Sotsji. Det var en skikkelig nedtur, spesielt stafetten var et mareritt.  Dessuten har det vært slitsomt med å være så mye sjuk, forklarer småbarnspappaen.