BEVIS: Forsvareren hevder blodet på protesene beviser at Oscar Pistorius tok på seg protesene for å komme seg inn på badet og hjelpe kjæresten han hadde skutt. FOTO: AFP.
BEVIS: Forsvareren hevder blodet på protesene beviser at Oscar Pistorius tok på seg protesene for å komme seg inn på badet og hjelpe kjæresten han hadde skutt. FOTO: AFP.

Viste fram «Blade Runners» blodige proteser i retten

Torsdag fulgte retten blodsporene i Oscar Pistorius' hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktoratet i Pretoria, Sør-Afrika viste torsdag fram bilder av blodspor funnet på gulvet, veggene, trappene og stolene i hjemmet til OL-helten Oscar Pistorius tatt 14. februar 2013.

Ett av bildene viser blodspor på Pistoius beinprotese. Ett annet på OL-heltens idrettstrofeer.

Pistorius (27) satt flere ganger med hodet i hendene mens bildene ble vist fram i rettsalen. 

Oscar Pistorius posing sammen med modellkjæresten Reeva Steenkamp.   AFP PHOTO / WALDO SWIEGERS
Oscar Pistorius posing sammen med modellkjæresten Reeva Steenkamp. AFP PHOTO / WALDO SWIEGERS

Pistorius er tiltalt for drapet på modellkjæresten Reeva Steenkamp på valentinsdagen i fjor. Hun ble drept av flere skudd gjennom en lukket baderomsdør. Pistorius selv erklærer seg ikke skyldig, og hevder han trodde han skjøt en innbruddstyv.

Aktoratet hevder han skjøt kjæresten i affekt etter en krangel. Han er også tiltalt for tre brudd på våpenloven.

En av politibetjentene som var først på åstedet,G.S. van Rensburg, vitnet og beskrev hva han så da han ankom stedet. Han så Steenkamp liggende tildekket av håndklær og plasikkposer. En kvinne har forklart at hun brukte håndklærne og posene til å stoppe blødningen sammen med Pistorius.

– Pistorius gikk gråtende rundt på kjøkkenet, forteller Rensburg. Rensburg hadde spurt idrettskjendisen hva som hadde skjedd, men fikk ikke noe svar.

Politibetjent Hilton Botha kom til stedet like etter. Han fortalte i retten at de fulgte mange blodsporene i boligen.

De blodige protesene til Pistorius ble brukt av forsvarsadvokaten for å forsterke Pistorius' forklaring om at han tok dem på seg for å komme seg inn på badet for å hjelpe kjæresten som var skutt.

Pistorius risikerer livstid i fengsel hvis han blir funnet skyldig.