Norske Clint sliter fortsatt med skyldfølelse etter Kennedy-drapet

– Det gjør vondt å vite at det skjedde mens jeg var der for å beskytte dem.

Det er over 50 år siden president John F. Kennedy ble skutt og drept mens han kjørte gjennom gatene i Dallas i Texas, med kona Jackie ved sin side.

Den fatale hendelsen skulle forandre USA for alltid. Det samme ble livet til norsk-amerikaneren Clint Hill (80).

Han var nemlig presidentfruens nærmeste livvakt, og var kun meter unna presidentparet da de dødelige skuddene ble avfyrt. 

– Det vil alltid gjøre vondt

I TV 2-programmet «Eventyrlige nordmenn» forteller Clint hvordan han opplevde dagen 22. november i 1963, og hvordan han har slitt med skyldfølelse i over 50 år etter.

– Det er fortsatt smertefullt. Det gjør vondt å vite at det skjedde mens jeg var der for å beskytte ham og Mrs. Kennedy. Det vil alltid gjøre vondt, sier Clint.

Langvarig depresjon

I tiden etter drapet på president JFK gikk Clint inn i en enorm depresjon. 

– Innen 1975 var jeg et emosjonelt vrak, på grunn av det som hadde skjedd. Jeg var ekstremt deprimert i seks år. Jeg drakk store mengder, og røykte hele tiden. Til slutt ba legen meg om å slutte, ellers kom jeg til å dø. Jeg ville leve, så jeg sluttet, 

Sakte men sikkert klarte Clint å stable livet på beina igjen. Men det skulle ta flere tiår før han klarte å prate om den skjebnesvangre dagen for 50 år siden.

Se hele den utrolige historien på «Eventyrlige nordmenn» søndag kl. 20.00.