Brakk hånden i raseri

Alexander Rybak slo hånden hardt i veggen før Eurovision.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Rybak stillte med bandasjerte fingre under pressekonferansen før Eurovision spøkte han med at en tysk fan hadde tatt han i hånden. Sannheten var en helt annen, skriver Dagbladet.

Neven i veggen

Tidligere i år skrev Alexander Rybak (23) på sin Facebook-side at han hadde slått hendene sine til blods i veggen. Det samme gjorde han rett før Eurovision, men denne gang med mer alvorlige følger.

– Under lydprøvene ble jeg kjempesur på en lydtekniker som ikke gjorde jobben sin. Det kom ikke noe lyd ut i salen. Jeg så at han ikke var konsentrert. Da ble jeg så sint at jeg slo neven i veggen. Men hånda blir bra igjen , det er ikke noe farlig. sier Rybak til Dagbladet.

Konsekvenser

På spørsmål fra Dagbladet om han ikke er redd for konsekvensene når han skader seg selv ved å slå neven i veggen, svarer han:

– Jo, men det er bedre at det går utover meg selv enn andre. Det er bare noe som skjer. Det er bedre at det skjer noe enn at det ikke gjør det.

Ny plate

Rybak er aktuell med et nytt album som også er preget av impulsivitet, men på en langt mer positiv måte. Så langt har han sluppet en rap og en popflørt dedikert til en av hans tre faste fiolinister. På den nye platen spiller han alt fra punk til bluegrass - og trance.

– Jeg føler at jeg har et ansvar overfor de unge, og jeg vil spre kultur og mangfold. Jeg blir lett påvirket. Er jeg på sirkus, vil jeg lage sirkusmusikk. Jeg liker å innfri samtidig som jeg utfordrer og eksperimenterer, avslutter Rybak til Dagbladet.