– Fansen elsker ham allerede

Mats Møller Dæhli har spilt seg inn i Cardiff-fansens hjerter på rekordtid. Nå vil han hjelpe klubben med å beholde plassen i Premier League.

CARDIFF (TV 2): Mats Møller Dæhli har tatt Cardiff med storm etter at han fikk sin debut borte mot Bolton i FA-cupen 25.januar.

Det norske stortalentet kom til klubben for to måneder siden, og er allerede blitt et navn som høster stor jubel på Cardiff City Stadium.

– Visste ikke hva jeg gikk til
Selv var ikke unggutten helt sikker på hva han gikk til da han signerte for klubben.

 For å være helt ærlig så visste jeg ikke helt hva jeg skulle forvente av engelsk fotball. Jeg visste ikke noe om nivået. Men jeg har hele tiden troen på meg selv, og at jeg kan gjøre det bra. Jeg prøver bare å vise at jeg skal starte neste kamp. Det er det som er fokuset mitt, sier han.

Han er glad for ar supporterne allerede ser ut til å ha trykket ham til sitt bryst.

–Man vil jo alltid gjøre et godt inntrykk. Det er viktig for selvtilliten, og det er viktig for videre matcher. En slik debut som jeg fikk borte mot Bolton var viktig, og jeg synes det var deilig å få den så tidlig, sier han.

–Fansen elsker ham
Mangeårig journalist i South Wales Echo, Terry Phillips, er også begeistret for den unge nordmannen, og mener Dæhli har tilført klubben noe helt spesielt.

– Fansen elsker ham allerede fordi han hele tiden forsøker å få ting til å skje. Noen ganger forsøker han kanskje å få ting til å skje litt for fort. Men han er ung og eier ingen frykt. Han vil bare få ballen frem til spissene hele tiden. Han er en ekepsjonell spiller, sier Phillips.

Han mener likevel at Dæhli ikke er mannen som skal sørge for å holde Cardiff i Premier League.

– Det blir for mye å forlange, og en for stor byrde å bære for en tenåring. Men i fremtiden blir han utrolig viktig, sier han.

Tror på ny Premier League-sesong
Dæhli selv har langt fra gitt opp håpet om å overleve på det øverste nivået i England. Etter seieren mot Fulham er optimismen tilbake i Cardiff-leiren.

– Jeg har alltid troen på at vi kan vinne fotballkamper. Og jeg har troen på at vi kan snu det og få til noe av det som vi har gjort bra i tidligere kamper. På den måten kan vi skape gode prestasjoner og ta flere poeng, sier han.

Om det skulle gå galt og klubben rykker ned, tror han likevel at han kan fortsette å utvikle seg - selv om han da spiller Championship-fotball.

– Ja, det tror jeg helt klart. Går vi ned, så går vi ned. Da har vi lyst å komme oss opp igjen. Det ser jeg ikke på som noe problem, sier han.

Takket nei til United
19-åringen hadde muligheten til å vende tilbake til Manchester United da han forlot Molde tidligere i vinter. Likevel valgte han gamlesjef Solskjær og Cardiff. 

– Det var fordi jeg følte det var trygt å velge Ole. Han vet hvem jeg er og hva jeg står for. Og jeg visste at jeg ville få sjansen. Det har jeg også fått, så jeg er veldig trygg på at jeg gjorde det rette valget, sier han.

DEBUTERTE MOT GAMLEKLUBBEN: Mats Møller Dæhli fikk sin Premier League-debut på Old Trafford.
DEBUTERTE MOT GAMLEKLUBBEN: Mats Møller Dæhli fikk sin Premier League-debut på Old Trafford.

– Er Manchester United en klubb du drømmer om å spille for i fremtiden?

– Det er ikke noe jeg tenker på nå. Akkurat nå er jeg mest opptatt av å gjøre det bra for Cardiff. Så får vi se hva som skjer i fremtiden, sier han.

Hyller Bellamy
Dæhli er en av de aller yngste på treningsfeltet til waliserne, men har likevel rukket å sette seg i respekt med sine imponerende ferdigheter. En av dem som har latt seg imponere er Craig Bellamy. Det er også en spiller Dæhli har stor respekt for.

– Han er en utrolig bra person og spiller å ha i laget med tanke på at han er en ekstremt profesjonell person. Å se og lære av ham er utrolig bra for meg, sier han.