DRAMATISK: Ulykken skjedde ved et utested i Austin, og flere nordmenn var like ved. Deriblant Espen Overskeid. Foto: Ap/ BA, Ann Kristin Ødegård.
DRAMATISK: Ulykken skjedde ved et utested i Austin, og flere nordmenn var like ved. Deriblant Espen Overskeid. Foto: Ap/ BA, Ann Kristin Ødegård.

– Dette er tragisk, og vil prege hele festivalen 

Flere nordmenn var like ved den dramatiske ulykken på musikkfestivalen South By Southwest i Texas. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst to personer er drept og flere titalls personer er skadet etter en ulykke på musikkfestivalen South by Southwest i Texas. 

Fem personer skal være alvorlig skadet. 

– Stor tragedie

En bil skal ha kjørt inn en stor folkemengde, og hendelsen skjedde utenfor et utested. Kurt Nilsen, Samsaya og omkring 15 andre norske artister er på festivalen. 

Espen Overskeid er konsertpromotør i selskapet Perfect Sounds Forever og var like ved ulykken. 

– Det er en stor tragedie, og det er selvfølgelig er påkjenning å være så nærme, sier Overskeid. 

Sammen med flere andre nordmenn var han like i nærheten av ulykken. 

– Vi var på utestedet like før ulykken skjedde, men så byttet vi konsertlokale like før bilen kom kjørende, sier Overskeid til TV 2. 

Når han og de andre i gruppen kom ut fra konsertlokale var flere kvartaler sperret av. De fikk beskjed av politiet at det var skjedd en alvorlig ulykke. Område hvor den dramatiske ulykken skjedde heter Red River, og det skal ha vært svært mange mennesker i område. 

Under festivalen er veien vanligvis sperret av, og få biler kjører på denne veien. 

– Vi er veldig glad for at vi var en halvtime senere ute. Dette vil så klart prege festivalen, og vi kommer til å tenke på det når vi går opp den samme gaten hver dag. sier han.

Mange nordmenn 

Overskeid skal være i Austin til mandag. Musikkfestivalen South by Southwest er en av de største musikkfestivalene i USA.

Han sier de norske artistene har tatt kontakt med hverandre, for å finne ut om noen er skadet. Så langt skal Overskeid har snakket med omkring 30 andre nordmenn som befinner seg i Austin. 

Det er en rekke norske artister der på årets festival, blant andre Kurt Nilsen, Samsaya, The Launderettes, Maya Vik og Highasakite.

Magdi fra Karpe Diem er sammen med kona Oda i Austin. 

De skriver på Facebook at de såvidt slapp unna. 

«Jeg vet ikke om nyhetene når Norge, men hvis noen har fått med seg politijakten og all dritten den førte med seg i Austin, så har vi det bra. Livet holdt kanskje med 1, 5 meter. Oda og Magdi».