Aksel Lund Svindal kjemper for å vinne den totale verdenscupen. (AP Photo/Shinichiro Tanaka)
Aksel Lund Svindal kjemper for å vinne den totale verdenscupen. (AP Photo/Shinichiro Tanaka)

Dette avgjør om Aksel vinner verdenscupen totalt

Lars Elton Myhre mener alt kan avgjøres allerede i dag. 

Med kun tre renn igjen av sesongen har Aksel Lund Svindal en ledelse på knappe 41 poeng til utfordrer Marcel Hirscher. Dette er ikke særlig mye, og TV 2-ekspert Lars Elton Myhre mener Super G-rennet torsdag kl. 09.30 vil bli avgjørende. 

– Det er helt klart at Aksel trenger et forsprang til Hirscher før lørdagens og søndagens storslalåm og slalåmrenn. Det gjør at han ganske enkelt må bli nummer en eller to i Super G-rennet, mens Hirscher må bli best nummer seks eller sju. Torsdag blir D-dagen, understreker Myhre. 

Startnummer kan avgjøre

I torsdagens Super G-renn har Hirscher et tidlig startnummer ettersom han kun har startet ett Super G-renn tidligere denne sesongen. Dette mener Myhre kan være avgjørende.  

Marcel Hirscher er rett bak Lund Svindal i kampen om seier i den totale verdenscupen. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
Marcel Hirscher er rett bak Lund Svindal i kampen om seier i den totale verdenscupen. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN

– Han starter som nummer tre, og løypen han vil kjøre på i morgen er som Autobahn. Aksel starter i seedet gruppe, mellom nummer 15 og 22, og løypen han vil kjøre vil være mer som en skogsvei.

Med en slik fordel er Myhre redd for at verdenscupen kan bli avgjort allerede i morgen, uavhengig hvordan Aksel selv kjører. 

Må holde følge i storslalåmen

TV 2-eksperten mener det norske håpet må ha 100 poengs ledelse til Hirscher før rennene lørdag og søndag. Og skulle Aksel klare å få dette, er Myhre positiv til Aksels sjanser.  

– Jeg tror Aksel kan klare en sjuende til en åttende plass i storslalåmen, hvis han må. Samtidig tror jeg ikke Hirscher vil vinne her, det er han ikke god nok til. 

Avgjørelsen vil derfor falle på søndagen, og Aksel trenger da å ha en god ledelse på sin nærmeste utfordrer. 

– Jeg tror det blir veldig vanskelig å si hvem som vinner til slutt. Det blir som å ta fingern i lufta. Har Aksel en god ledelse til søndagens renn, tror jeg det skal bli veldig vanskelig for Hirscher å ta det inn igjen.