Edvald hjalp Sky-kapteinen inn i gul trøye

Men Geraint Thomas ble slått av Tom Jelte Slagter på målstreken.

Belleville/Bergen (TV 2): Tom Jelte Slagter vant den 4. etappen av Paris-Nice onsdag etter en durabelig avslutning. Nederlenderen spurtslo bruddkamerat - og Sky-kaptein  - Geraint Thomas på målstreken, men waliseren overtok den gule ledertrøya etter innsatsen.

Etter tre flate etapper på rad var onsdagens rute av det mer kuperte slaget. Feltet sprakk opp i flere mindre grupper opp den siste stigningen - en 2. kategoristigning vel 14 kilometer før mål - og Jelte Slagter og Thomas kom seg fri og holdt unna.

GUL SUKSESS: Geraint Thomas kunne ikle seg ledetrøya etter etappen. Foto: TV 2
GUL SUKSESS: Geraint Thomas kunne ikle seg ledetrøya etter etappen. Foto: TV 2

Boasson Hagen i front

Ingen av de norske markerte seg i finalen, men Edvald Boasson Hagen gjorde nok en gang en solid hjelperytterjobb for Geraint Thomas. Opplendingen var fremst i feltet opp den siste stigningen, men slapp seg ned etterhvert.

– Jeg er sliten. Jeg forsøkte å gjøre en jobb for Geraint, så det var bra at vi klarte å ta den gule trøya, sier Boasson Hagen til TV 2.

Nordmannen fikk det tungt da den siste stigningen nådde en stigningsprosent på hele 25 prosent.

– Heldigvis kjører jeg ikke så bratte stigninger så ofte. Det ble veldig hardt opp, og da det ble skikkelig bratt klarte jeg ikke mer, sier Boasson Hagen.

Nordhaug beste nordmann

Lars Petter Nordhaug endte på 30. plass som beste norske, men han var 18 sekunder bak vinneren i mål. Boasson Hagen endte 3.43 minutter bak på en 87. plass.

Alexander Kristoff, som lå på en 7. plass totalt etter tre etapper, ble frakjørt og endte 7.06 minutter bak med samme etappetid som Thor Hushovd.

Hushovd var også hjelperytter underveis.

– Jobben min var å hjelpe Greg Van Avermaet, så jeg prøvde å gjøre en god jobb for ham. Så tok jeg det rolig inn mot mål og forsøkte å spare meg til morgendagen, sier Hushovd til TV 2.

Rittet Paris-Nice avsluttes søndag. (©TV 2/NTB)