TILTALT NETTKJÆRESTE (35) I BARNEDRAPSSAKEN BRØT SAMMEN: 

– Jeg hadde håpet å være disse barnas redningsmann

OSLO TINGHUS (TV 2) Den drapstiltalte regnskapsføreren (35) hevder han gjentatte ganger forsøkte å få den medtiltalte barnemoren (28) til å slutte å bruke en vannbøtte i oppdragelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Bildet som er tegnet av meg i denne rettssaken er feil og jeg vil nå bruke muligheten til å rette opp dette.

Slik startet den britiske 35-åringen sin forklaring.

Rolig og detaljert

Den norske 28-åringen så ned i bordplaten og ristet på hodet gjentatte ganger da hennes tidligere kjæreste beskrev relasjonen deres som en der hun tok alle initiativ, mens han passivt lot seg trekke inn.

35-åringen, som nekter all skyld for mishandling og ettåringens dødsfall i oktober 2010, var kledd i en mørk dress, lyserosa skjorte innenfor, seilersko på føttene. 

Regnskapsføreren forklarte seg rolig og svært detaljert, gestikulerte avslappet for å understreke enkeltpoenger.

Brøt sammen i gråt

Da han var i ferd med å nå punktet i sin forklaring der ettåringen døde, brøt han sammen i gråt og retten tok pause. 

– Jeg sa ikke eksplisitt at hun ikke måtte bruke bøtten. Det var min feil. Jeg trodde ikke at det måte staves, forklarte han.

Det eneste han så langt i sin forklaring har erkjent av «instruksjoner», som tiltalen snakker om, er at han ba henne bruke en større bolle med vann da 28-åringen viste hvordan små knips med vann på ansiktet fikk den lille jenta til å slutte å gråte.

– Det var alt jeg nevnte på det tidspunktet. Beklageligvis tok jeg feil. Hennes besettelse manifesterte seg i disse rare metodene hun fant på for å disiplinere barna, forklarte han.

Rettpsykiaterne har levert to rapporter om mannen: En før og en etter at de har lest det elektroniske materialet i saken - kommunikasjonen mellom de to tiltalte. Den siste rapporten konkluderer med at 35-åringen har narsissistiske trekk, får TV 2 opplyst.

Natten ettåringen døde

Han fortsatte etter en pause med å forklare seg om dagen den lille jenta døde. 

35-åringen hadde vært ute og spist med sin kone og logget seg på da hun hadde sovnet. Ifølge ham inviterte 28-åringen til en kamerasesjon, han aksepterte. Mens han skrev for å være stille, hadde hun mikrofonen på.

Han var nøye på understreke hvor lite han fikk med seg av hva som skjedde i stuen den tragiske natten.

– Jeg så hun holdt babyen i en merkelig stilling. Så hørtes plask i vann. Før jeg rakk å skrive noe hørte jeg et skrik, et skrik som ligner en babys første skrik. Jeg har aldri hørt noe lignende, forklarte han.

– Det neste hun skriver er at babyen ikke puster. «Hva mener du?» skrev jeg tilbake. Da la jeg sammen to og to.

Motstridende forklaringer

Han forsøkte så å gi råd om førstehjelp og sa at dette aldri måtte skje igjen. Deretter kommer det rosa skum rundt barnets munn.

– Ring ambulanse, skrev jeg. Så ble forbindelsen brutt etter hvert. Jeg satt igjen i stolen helt paralysert, og ante ikke hva jeg skulle gjøre. Kunne kun tenke på at jeg håpte babyen var okei.

35-åringen ble på dette punktet svært emosjonell.

– Jeg hadde håpet å være disse barnas redningsmann, sa han før han brøt sammen på nytt. 

Forklaringen står i sterk kontrast til 28-åringens forklaring. Hun forklarte at 35-åringen ba henne hente en bøtte, at han ga instruksjoner, at «han visste hva han gjorde, så lenge hun spreller med bena så er det ikke farlig».

– Følte overveldende sympati

Lik 28-åringen forklarte han at de fikk kontakt gjennom Facebook i 2009, etter å ha møttes litt som barn i Pakistan. Relasjonen tok en vending da hun skal ha fortalt ham om overgrep hun hadde blitt utsatt for som ung jente.

Ifølge hans forklaring følte han da et ansvar for å stille opp for henne, som en «storebror». 

– Jeg følte en overveldende sympati for henne. Siden hennes bror ikke visste om dette, følte jeg meg som en ny storebror for henne, forklarte han. 

– Min omsorg for noen andres velferd ble misbrukt 

Etter at hun besøkte ham i London i februar 2010, da hans egen kone var i Pakistan, skal forholdet ha deres ha blitt intensivert.

Han forklarte at han forsøkte å forklare henne at han hadde en jobb og en kone, slik at han ikke kunne være tilgjengelig hele tiden.

– «Når du sender meg millioner av paranoide meldinger så er det sånn at jeg er på arbeid», forsøkte jeg å fortelle henne, forklarte 35-åringen.

Han fortsatte med å fortelle om det han kaller ulike «strategier» den 28 år gamle Oslo-kvinnen skal ha brukt for å få ham pålogget chatte- og videotjenesten MSN. 

– Min omsorg for noen andres velferd ble misbrukt på denne måten, forklarte han.