UTVIDER: Malaysiske myndigheter utvider søket etter flight MH 370 onsdag. Foto: AFP PHOTO / Malaysian Maritime Enforcement.
UTVIDER: Malaysiske myndigheter utvider søket etter flight MH 370 onsdag. Foto: AFP PHOTO / Malaysian Maritime Enforcement.

Malaysia utvider søket etter det savnede flyet

Luftforsvaret i Malaysia avviser at de sporet signaler fra flyet ved Malakkastredet og utvider videre søket til også å dekke Andamanhavet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser en tjenestemann til nyhetsbyrået AFP onsdag morgen.

Andamanhavet er den delen av Indiahavet som ligger mellom sørkysten av Myanmar, nordspissen av Sumatra i Indonesia og øygruppen Andamanene og Nikobarene.

Samtidig setter Kina inn ytterligere to fly i letingen etter det savnede flyet, mens vietnamesiske myndigheter trapper ned letingen.

Det er fortsatt et mysterium hva som har skjedd med flyet, som forsvant fredag.

– Vi har fortsatt planer om å lete med noen få fly i dag. Mens leting med skip er avlyst, heter det fra den vietnamesiske regjeringen.

Avviser sporing med radar

Sjefen for det malaysiske luftforsvaret avviser å ha sagt at det ble plukket opp signaler fra savnede flyet fra Malaysia Airlines over Malakkastredet.

Luftforsvaret har likevel ikke utelukket at flyet forandret kurs, opplyste general Rodzali Daud natt til onsdag.

Tirsdag opplyste kilder i det malaysiske forsvaret at det savnede flyet kan ha snudd og fløyet flere hundre kilometer vestover etter at det sist hadde kontakt med sivile luftfartsmyndigheter.

AVVISER: Sjefen for det malaysiske luftforsvaret avviser påstandene om at de hadde radardata som viste at flyet hadde snudd mot Malakkastredet. Foto: AFP PHOTO / Malaysian Maritime Enforcement.
AVVISER: Sjefen for det malaysiske luftforsvaret avviser påstandene om at de hadde radardata som viste at flyet hadde snudd mot Malakkastredet. Foto: AFP PHOTO / Malaysian Maritime Enforcement.

Ifølge Reuters hevdet en kilde i det malaysiske forsvaret at de ved hjelp av radardata har sporet noen av de siste bevegelsene til det savnede flyet til Malakkastredet.

Kilden, som står nær etterforskningen, sa at forsvaret hadde sporet flyet til stredet med radar, men dette avvises.

– Flyet endret retning etter Kota Bharu, reduserte høyden og fløy til Malakkastredet, sa kilden til Reuters.

Reagerer kraftig på anklager mot annenpiloten

Annenpiloten på det savnede flyet er anklaget for upassende oppførsel under flygning.

På programmet «A current affair» kommer det fram at han tidligere har brutt strenge regler i luften ved å blant annet invitere passasjerer inn i cockpiten, som igjen forteller at piloten blant annet røykte under flyvningene, melder The Sydney Morning Herald. Avisen har også bilder som viser pilotene av flyet som står sammen med to kvinnelige passasjerer mens flyet er i luften i 2011.

Malaysia Airlines sier i en pressemelding at de ser svært alvorlig på anklagene mot annenpiloten, og skriver at både gjester i cockpiten og røyking ombord i flyet er strengt ulovlig. 

– Vi har ikke hatt mulighet til å verifisere bildene av de påståtte hendelsene. Vi står midt oppi en krise og vi ønsker ikke å vie oppmerksomheten til det nå, skriver flyselskapet.

 

(TV 2/©NTB)