Sentrale Frp'ere krever store avgiftskutt: 
– Glem formuesskatt, kutt heller avgifter

Vil ha avgiftskutt i milliardklassen for folk flest. Hvis ikke kan partiet pakke sakene og gå ut av regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De regner seg selv som ur-Frp-erne. Stortingsrepresentantene Jan Arild Ellingsen, Christian Tybring-Gjedde og Ulf Leirstein møter TV 2 utenfor Stortinget.

Og de har store forventninger til neste års statsbudsjett.

– Vi må fremme forslag som grenser innvandringen utover det som står i avtalen med KrF og Venstre. Vi må få en tøffere justispolitikk. Og samferdsel må bli en klar vinner. Foreløpig har vi ikke levert tilstrekkelig, erkjenner Tybring-Gjedde.                            

– Det er nå lakmustesten står, sier Ellingsen og henviser til budsjettforhandlingene i Hurdal.

– Det nærmer seg ny valgkamp. Hvis vi ikke kan synliggjøre en forskjell på denne og den forrige regjeringen, stiller jeg spørsmål ved vår styringsdyktighet. Velgerne våre må applaudere dette budsjettet. Og jeg er optimistisk med tanke på det, sier han.

Frps statsråder kjemper nå for sine saker under budsjettkonferansen på Hurdal.

De tre partiveteranene er ikke er forøyd med det Frp har prestert så langt. Og mener kutt i formuesskatten er noe Høyre-folk er opptatt av.

– Det er liten tvil om at et lite kutt på formuesskatten er primært en gavepakke til Høyres velgere. Og Høyre-velgere er ikke de samme som Frps velgere. Det må merkes på budsjettet, sier Tybring-Gjedde.

- Da snakker vi om å kutte alkohol- og bilavgifter i stedet?

- Ja, for eksempel.

De krever avgiftskutt som kommer alle til gode – ikke bare de med formue - og det i milliardklassen.

– Vi snakker om betydelige milliardbeløp i avgiftskutt. Mye mer enn skatttekuttene i det første budsjettet, hvor man flikka litt på Aps budsjett. Da kuttet man primært skatten med sju milliarder kroner. Skal vi kutte skatter og avgifter må det kuttes mye mer enn det, sier Ulf Leirstein til TV 2. 

Hvis Frp ikke leverer i dette statsbudsjettet, kan de like gjerne pakke sammen og gå ut av regjering, mener flere.

– For meg er dette budsjettet et være eller ikke være for Frp. Nå må vi levere ikke. Vi får ingen ny sjanse. Hvis ikke er våre dager talte, sier Tybring-Gjedde.