Foreldrepar siktet etter at treåring døde i Rana

Foreldrene til en gutt (3) er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter han døde i Rana i Nordland 2. mars.

ETTERFORSKER: Politiadvokat Jonas Nerdal ønsker ikke si mye mer før de er kommet lenger i etterforskningen. Foto: TV 2
ETTERFORSKER: Politiadvokat Jonas Nerdal ønsker ikke si mye mer før de er kommet lenger i etterforskningen. Foto: TV 2

En 3 år gammel gutt ble fraktet til Helgelandssykehusets avdeling på Rana med svært alvorlige skader i begynnelsen av mars. Her døde han senere av skadene.

Det var foreldrene som kontaktet ambulansen, og det var senere sykehuset som varslet politiet om det mistenkelige dødsfallet. 

Obduksjonsrapport

– Som følge av opplysningene vi fikk fra sykehuset besluttet vi at gutten skulle obduseres, sier politiadvokat i Helgeland politidistrikt, Jonas Nerdal, til TV 2. 

Opplysninger fra den foreløpige obduksjonsrapporten, sammenholdt med den øvrige etterforskningen, gjorde at politiet i helgen pågrep begge foreldrene.

De er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge eller medvirkning til dette.

Begge foreldrene, som er i 30-årene og av utenlandsk opprinnelse, nekter for å ha noe med sønnens død å gjøre. 

Faren varetektsfengslet

Faren er i dag varetektsfengslet i fire uker, derav to uker inkluderer isolasjon med brev-og besøksforbud. Dette samsvarer med påtalemyndighetens påstand.

Moren er av helsemessige årsaker løslatt mot meldeplikt. Politiet skriver i en pressemelding at de mener dette er en løsning som både ivaretar helsemessige hensyn samt at det minimerer faren for bevisforspillelse da de to siktede ikke får snakket sammen.

– Politiet er inne i en tidlig fase av etterforskningen, og kan av hensyn til dette ikke gå ut med flere detaljer i saken, sier Nerdal. 

De siktede har flere andre barn, og disse er tatt hånd om av barnevernet. 

– Det gjenstår mye jobb før vi kan si noe mer, blant annet venter vi på den endelige obduksjonsrapporten. Det skal også foretas svært mange vitneavhør, sier Nerdal.

 

Mer innhold fra TV 2