ETTERFORSKER: Politiadvokat Jonas Nerdal ønsker ikke si mye mer før de er kommet lenger i etterforskningen. Foto: TV 2
ETTERFORSKER: Politiadvokat Jonas Nerdal ønsker ikke si mye mer før de er kommet lenger i etterforskningen. Foto: TV 2

Foreldrepar siktet etter at treåring døde i Rana

Foreldrene til en gutt (3) er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter han døde i Rana i Nordland 2. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 3 år gammel gutt ble fraktet til Helgelandssykehusets avdeling på Rana med svært alvorlige skader i begynnelsen av mars. Her døde han senere av skadene.

Det var foreldrene som kontaktet ambulansen, og det var senere sykehuset som varslet politiet om det mistenkelige dødsfallet. 

Obduksjonsrapport

– Som følge av opplysningene vi fikk fra sykehuset besluttet vi at gutten skulle obduseres, sier politiadvokat i Helgeland politidistrikt, Jonas Nerdal, til TV 2. 

Opplysninger fra den foreløpige obduksjonsrapporten, sammenholdt med den øvrige etterforskningen, gjorde at politiet i helgen pågrep begge foreldrene.

De er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge eller medvirkning til dette.

Begge foreldrene, som er i 30-årene og av utenlandsk opprinnelse, nekter for å ha noe med sønnens død å gjøre. 

Faren varetektsfengslet

Faren er i dag varetektsfengslet i fire uker, derav to uker inkluderer isolasjon med brev-og besøksforbud. Dette samsvarer med påtalemyndighetens påstand.

Moren er av helsemessige årsaker løslatt mot meldeplikt. Politiet skriver i en pressemelding at de mener dette er en løsning som både ivaretar helsemessige hensyn samt at det minimerer faren for bevisforspillelse da de to siktede ikke får snakket sammen.

– Politiet er inne i en tidlig fase av etterforskningen, og kan av hensyn til dette ikke gå ut med flere detaljer i saken, sier Nerdal. 

De siktede har flere andre barn, og disse er tatt hånd om av barnevernet. 

– Det gjenstår mye jobb før vi kan si noe mer, blant annet venter vi på den endelige obduksjonsrapporten. Det skal også foretas svært mange vitneavhør, sier Nerdal.