Slik var foreldrenes siste timer med Tiril (11)

Foreldrene til Tiril (11) som mistet livet i hestulykken ved Bjørkelangen, skriver åpenhjertig om avskjeden med sin egen datter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) mistet livet i den tragiske ulykken ved Bjørkelangen i januar.

De to jentene døde av skadene de fikk etter at hestvognen de satt i ble påkjørt.

«Mamma og pappas største mareritt ble vår virkelighet», skriver Tiril Alettes foreldre i en blogg de har opprettet etter at datteren mistet livet.

Sjokkbeskjed

I bloggen, som beskriver foreldrenes situasjon og hvordan de mestrer sorgen etter tapet av datteren, forteller de om den forferdelige telefonen de fikk den 11. januar i år.

Foreldrene var i Oslo sentrum sammen med farens søster og hans svoger da de ble informert om det som hadde skjedd med datteren og hennes bestevenninne hjemme i Bjørkelangen.

Familien ankom Ullevål sykehus noen minutter etter at datteren hadde blitt fløyet inn med SeaKing.

«Her lå Tiril, go`jenta vår, med et stort team av leger, kirurger og sykepleiere rundt seg. Vi fikk ikke se henne før hun hadde vært gjennom en operasjon. Først etter dette fikk vi se henne. Hun var så fredfull der hun lå, koblet til mange ledninger og apparater», skriver foreldrene i bloggen.

TV 2 gjengir innholdet i bloggen med tillatelse fra Tiril Alettes foreldre.

SAVNET: Tiril Alette sammen med pappa Thor Åge Bølge. (Foto: Privat)
SAVNET: Tiril Alette sammen med pappa Thor Åge Bølge. (Foto: Privat)

Tok farvel

«I timene som fulgte gikk vi inn og ut til henne, koste med henne, snakket med henne og vi skjønte hvor dette dessverre bar», beskriver foreldrene.

Utover kvelden den 11. januar kommer store deler av familien til den elleve år gamle jenta inn til sykehuset i Oslo for å ta avskjed med henne.

I 23-tiden ble foreldrene tatt til side av legepersonell og informert om at det ikke var håp om at Tiril Alette skulle våkne igjen.

«Vi ble under samtalen fortalt at det var så store skader på hjernen at det ikke var noe håp, hun hadde i hele kveld blitt holdt kunstig i live. De fortalte at selv om hjernen var ødelagt, virker jo alle hennes indre organer som de skulle».

BALLONGSLIPP: 250 lyseblå ballonger ble sluppet i luften utenfor Auli kirke, som et symbol på at Tirils sjel slippes fri. (Foto: Cathrine Eide/TV 2)
BALLONGSLIPP: 250 lyseblå ballonger ble sluppet i luften utenfor Auli kirke, som et symbol på at Tirils sjel slippes fri. (Foto: Cathrine Eide/TV 2)

Donerte organer

Foreldrene blir deretter spurt om hvordan de stiller seg til organdonasjon. De ser på hverandre, og bestemmer seg raskt for at de ønsker å donere bort datterens organer.

«Dette er gjort helt i takt med Tirils ånd. Hun var ei jente som stilte opp for alle og hun var alltid hjelpsom. Vi trøster oss med at hun, selv etter sin død, har hjulpet mange som trenger det».

Det sterke blogginnlegget avsluttes med foreldrenes sterke skildring av avskjeden de hadde med sin egen datter.

«En time senere, ved midnatt, etter at vi alle hadde samlet oss rundt Tiril - med prest og hele teamet, tok vi farvel med Tiril og dro fra Ullevål - uten Tiril.»

Tiril Alette Huser Bølge ble gravlagt 23. januar fra Blaker kirke, mens Sara Christiane Holmedahl Sandsmark ble gravlagt fra Løken kirke den 21. januar.